Tăieri ilegale şi furt de arbori, sancţionate de poliţiştii ialomiţeni

Tăieri ilegale şi furt de arbori, sancţionate de poliţiştii ialomiţeni

Poliţia a confiscat material lemnos deţinut ilegal FOTO IPJ Ialomiţa

În cadrul unei acţiuni de prevenire şi combatere a delictelor silvice, poliţiştii ialomiţeni au constat 4 infracţiuni privind tăieri ilegale şi furt de arbori şi au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada 24 – 26 februarie, poliţiştii ialomiţeni au desfăşurat o acţiune de prevenire şi combatere a ilegalităţilor referitoare la exploatarea, transportul, depozitarea şi comercializarea materialului lemnos, precum şi tăierea ilegală şi furturile de arbori, pe raza judeţului Ialomiţa. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost verificate depozitele de valorificare a materialului lemnos şi punctele de lucru ale societăţilor cu acest profil de activitate.

De asemenea, poliţiştii au instituit filtre rutiere pentru depistarea autovehiculelor care transportă material lemnos fără respectarea prevederilor legale, precum şi în vederea identificării şoferilor care încalcă regulile de circulaţie, fiind verificate peste 100 de autovehicule încărcate cu lemne.

 Faţă de 3 persoane a fost luată măsura sancţionării contravenţionale conform Legii 171/2010, precum şi confiscarea cantităţii de material lemnos transportată fără îndeplinirea condiţiilor legale. Valoarea total a amenzilor este de 4000 de lei. De asemenea, poliţiştii ialomiţeni au constatat şi 4 infracţiuni de tăiere ilegală de lemne şi furt de arbori, în zona comunelor Coşereni, Borăneşti, Borduşani şi Moldoveni.

Vă mai recomandăm şi:

Unde s-a deschis prima fermă regenerativă din România

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările