Tăieri controlate de arbori la Feteşti. Peste o sută de copaci îmbătrâniţi vor fi puşi la pământ

Tăieri controlate de arbori la Feteşti. Peste o sută de copaci îmbătrâniţi vor fi puşi la pământ

Arborii îmbătrâniţi, un pericol pentru pietoni ţi traficul rutier FOTO Primăria Constanţa

Regia Naţională a Pădurilor – ROMSILVA, prin Ocolul Silvic Feteşti, împreună cu Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat Feteşti, a demarat procedura privind tăierea controlată a 105 arbori.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Aceştia au fost marcaţi cu marca rotundă amprentă P.S. 259.1 şi vopsea de culoare galbenă şi numerotaţi de la numărul 1 la numărul 105 cu cretă forestieră de culoare albastră. Astfel, vor fi puşi la pământ arbori de pe străzile Călăraşi, Depoului, Ardealului, Promenadei, Bănăţenilor, Grâuşor şi în zona parcării din spatele Complexului comercial. Pentru obţinerea autorizaţiei de exploatare, DADPP Feteşti trebuie să încheie un contract de prestări servicii cu o societate atestată.
 
Vor fi îndepărtaţi arborii care sunt uscaţi sau au o stare fitosanitară precară, plantaţi sub liniile de medie tensiune, pe marginea drumului sau pe axa mediană a acestora care pot duce la avarii sau deranjamente în reţelele electrice şi pun în pericol circulaţia auto şi pietonală, cu respectarea prevederilor Legii 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor, articolul 12, alineatul 3 „Proprietarii şi administratorii de spaţii verzi sunt obligaţi să asigure măsurile privind siguranţa persoanelor care pot fi afectate de ruperile şi desprinderile arborilor şi elementelor acestora, ca urmare a gradului de îmbătrânire avansat sau a stării fitosanitare precare.”
 
Vă recomandăm şi:

 

citeste totul despre: