Tabăra Amara, deschisă în urmă cu 42 de ani, va fi modernizată de Consiliul Judeţean Ialomiţa

Tabăra Amara, deschisă în urmă cu 42 de ani, va fi modernizată de Consiliul Judeţean Ialomiţa

Consiliul Judeţean Ialomiţa va investi în modernizarea taberei FOTO facebook/CJ Ialomiţa

În şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Ialomiţa de ieri a fost votat şi proiectul privind aprobarea înaintării unei solicitări către Guvernul României pentru transmiterea unor bunuri din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Ialomiţa în domeniul public al judeţului Ialomiţa.

 
Prin acest transfer, Consiliul Judeţean Ialomiţa va putea moderniza, reabilita şi repune în circuitul public următoarele imobile din oraşele Slobozia şi Amara: tabăra Amara plus anexe, o sală de fitness şi culturism, o sală de atletism, o sală de box şi un sediu administrativ, a anunţat Consiliul Judeţean Ialomiţa pe pagina de socializare a instituţiei.
Aflată în incinta staţiunii Amara, Tabăra „Pavilioane” este una dintre cele 30 de tabere pe care statul le mai are în grijă. Deschisă cu 40 de ani în urmă, ea aşteaptă copiii în fiecare vară să-i treacă pragul. Mulţi dintre ei sunt însă copii care provin din familii modeste. În 1975, la Amara se deschidea singura tabără din judeţul Ialomiţa: Tabăra Pavilioane. Până înainte de 1989, în fiecare vară, miile de copii din întreaga ţară îşi petreceau vacanţa mare pe malul lacului. Astăzi, din puţini dintre ei mai ajung în acest loc. Similar oamenilor mari şi copiii preferă destinaţii de vacanţe exotice precum staţiunile din Bulgaria sau Grecia. În prezent, tabăra de la Amara dispune de un număr de 90 de locuri de cazare pe serie, din care 40 sunt permanente, în camere cu 3-4 paturi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: