Sute de persoane, legitimate de poliţişti în judeţul Ialomiţa. Câte amenzi au fost aplicate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Controale la Slobozia FOTO IPJ Ialomiţa
Controale la Slobozia FOTO IPJ Ialomiţa

Peste 400 de persoane au fost legitimate de poliţiştii din Slobozia, în cadrul unei acţiuni de amploare privind prevenirea răspândirii virusului Covid 19, precum şi de protejare a populaţiei de anumite practici comerciale ilicite.

 În cursul zilei de ieri, 9 aprilie, în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii au continuat activităţile cu efective mărite pentru impunerea respectării ordonanţelor militare, fiind desfăşurată o acţiune de verificare şi control pentru protejarea populaţiei împotriva răspândirii coronavirusului.

Astfel, forţele de ordine au controlat în trafic 335 de autovehicule şi legitimat peste 400 de persoane.

De asemenea, poliţiştii au acţionat pentru prevenirea si combaterea faptelor de evaziune fiscală şi protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări servicii ilicite, context în care au fost sancţionate 3 persoane pentru transport de mărfuri fără documente de proveninţă iar produsele deţinute ilegal, confiscate. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora depăşind 43.000 de lei.

Poliţiştii atrag atenţia cu privire la obligativitatea respectării legalităţii, în toate domeniile, sens în care astfel de acţiuni vor fi desfăşurate şi în perioada următoare, pe raza întregului judeţ.

Ce conţine declaraţia pe propria răspundere

Conform prevederilor Ordonanţelor militare, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei se efectuează numai pentru următoarele motive:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice, precum şi bunuri necesare desfăşurării activităţii profesionale;

c) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie;

e) deplasări scurte, în apropierea locuinţei/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor şi nevoile animalelor de companie/domestice.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/ gospodăriei/ locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

Persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locaţia în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităţilor competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite