Sute de jucării şi haine contrafăcute, confiscate de poliţişti

Sute de jucării şi haine contrafăcute, confiscate de poliţişti

Marfa a fost confiscată de poliţişti FOTO Adevărul

Peste 570 de jucării şi articole de îmbrăcăminte susceptibile a fi contrafăcute au fost confiscate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, la sfârşitul săptămânii trecute.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
În timpul unei acţiuni pentru combaterea ilegalităţilor în domeniul comercializării produselor contrafăcute, pe raza municipiului Slobozia, oamenii legii au identificat mai multe nereguli la punctul de lucru al unei societăţi comerciale. Astfel, s-a constatat că operatorul economic oferea în mod ilegal spre vânzare mărfuri pentru care nu deţinea certificate de conformitate cu originalul, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea acestora.
 
Au fost descoperite 487 de jucării şi 84 de articole de îmbrăcăminte purtând inscripţii şi sigle ale unor mărci înregistrate.
 
De asemenea, s-a constatat că firma a comercializat produse de îmbrăcăminte fără a elibera bonuri fiscale clienţilor, fiind sancţionat contravenţional conform Legii 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Poliţia a întocmit dosar penal nerespectarea prevederilor Legii nr. 84/1998, privind mărcile şi indicaţiile geografice.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările