Strigătul de ajutor al bunicii care nu îşi poate creşte nepoţelul, abandonat de mamă

Strigătul de ajutor al bunicii care nu îşi poate creşte nepoţelul, abandonat de mamă

Dănuţ are 10 luni şi este crescut de bunică, după ce mama sa l-a abandonat FOTO Facebook/Elena Dorina Stoica

O bunică din judeţul Ialomiţa are nevoie de ajutor pentru a-şi putea creşte nepoţelul în vârstă de 10 luni. Dănuţ este un copil sănătos, dar posibilităţile bunicii sunt limitate pentru a-i oferi tot ce are nevoie. Copilul a fost abandonat de mamă la nici o lună de viaţă, iar Nuţa Pletea face eforturi supraomeneşti pentru a-i asigura cele necesare.

 
Maria Cojocaru este naşa băieţelului şi, alături, de alţi oameni de bine, a lansat un apel disperat pentru sprijinirea micuţului. Toţi cei care pot şi doresc să facă o faptă bună o pot ajuta pe bunică să-i asigure copilului hăinuţe, alimente, pamperşi, obiecte de îngrijire personală.
 
„Este un copil bine îngrijit şi sănătos, dar pentru că bunica nu are niciun venit este foarte dificil să-l crească. Acum se fac demersuri la Primărie, cu ajutorul altor oameni cu suflet, pentru a-i obţine alocaţia de stat. Mama l-a lăsat în grija bunicii de când era bebeluş. Ţin legătura, dar nu o ajută pe bunică. Şi eu şi soţul meu, care lucrează la Slobozia, am încercat să facem cunoscută această poveste pentru a-i veni în ajutor copilului. Nici bunica şi nici bunicul nu au niciun venit, dar încearcă să crească acest copil. Este un băieţele vesel, sănătos, îngrijit. Bunica nu se desparte de el o clipă, dar este doborâtă de grijile şi necazurile zilnice”, a povestit Maria Cojocaru.
 
O cunoaşte pe mama copilului şi spune că aceasta nu s-a implicat în niciun fel în creşterea micuţului, deşi locuieşte în acelaşi sat. Mai are încă 3 copii şi trăieşte alături de un concubin. Mai mult decât atât, văzând apelul de ajutor lasat de cunoscuţi pe Facebook a mers la bunică şi a ameninţat-o, spunând că nu este adevărat că şi-a abandonat copilul, iar această mediatizare a făcut-o de râs. Conform Mariei Cojocaru, autorităţile locale au promis că se vor implica pentru obţinerea alocaţiei copilului.
 
Publicăm integral mesajul care a fost postat pe o pagină de socializare în vederea obţinerii unui ajutor cât de mic pentru băieţel:
 
"Eu sunt Dănuţ, am doar 10 luni. Nu înţeleg prea multe, însă ştiu că bunica nu are posibilitatea de a mă ajuta. Aşa că, vă rog pe dumneavoastră, cei ce binevoiesc să mă ajute, ar putea să o facă cu: lapte, pamperşi numărul 6 şi hăinuţe.
Mână de la mână am putea să ajutăm acest băieţel. Vă rog, oameni cu suflet mare, ajutaţi cu orice puteţi acest copilaş! Pentru detalii şi contact, mesaj privat. Cei care doresc să ajute, o pot face personal, sau la Magazinul lumea copiilor (Zona Feroviarul bl z1 parter!) Slobozia. Chiar şi o distribuire, este un mare ajutor".
 
Cei care au posibilităţi şi doresc să ofere o mână de ajutor pot merge personal la domiciliul bunicii din comuna Traian, judeţul Ialomiţa, strada Viilor nr. 2, Nuţa Pletea sau pot lua legătura cu naşa copilului, Maria Cojocaru, pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/mariairina29.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: