Stimulente în valoare de 1,3 milioane de lei pentru medicii care luptă cu COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul din Feteşti a fost transformat în spital suport COVID-19 FOTO Adevărul
Spitalul din Feteşti a fost transformat în spital suport COVID-19 FOTO Adevărul

La 1,3 milioane de lei se ridică valoarea stimulentului primit de cadrele medicale din judeţul Ialomiţa care luptă cu noul coronavirus. Cele mai multe dintre acestea sunt de la spitalul din Feteşti, unitate suport pentru COVID-19.

 Conform Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate(CJAS) Ialomiţa, 191 de angajaţi ai singurului spital suport COVID-19 din judeţ vor beneficia de ajutorul fi¬nanciar oferit de Uniunea Europeană. În ceea ce priveşte valoarea fondurilor alocate de UE, pentru judeţul Ialomiţa, aceasta este de 1,3 mi¬lioane de lei, un sfert din bani fiind oferiţi spitalului Feteşti. “Acest sprijin financiar este de un real folos personalului medical care au intrat în contact cu pacienţii bolnavi de COVID-19. Trebuie apreciate eforturile pe care dumnealor le-au depus în a fi alături de aceşti bolnavi care, fără voia lor, au contactat acest virus”, a precizat Mihai Geantă, preşedintele CJAS Ialomiţa.

Personalul medical implicat direct în tratarea bolnavilor infectaţi cu coronavirus, aproximativ 75.000 de cadre medicale din România, va beneficia de un stimulent de risc cu valoare lunară de 2.500 de lei (din care se scade impozitul pe venit de 10% – 2.250 de lei net). Acest stimulent nu se adresează doar la medicilor, ci şi la asistenţilor, personalului care deserveşte ambulanţele şi personalului paramedical, banii fiind decontaţi din fonduri UE.

Peste 500 de cadre medicale din judeţul Ialomiţa care s-au expus riscului infectării cu noul Coronavirus (SARS-CoV-2) urmează să primească un spor financiar suplimentar oferit de Uniunea Europeană, prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. 

Se acordă în două tranşe

Stimulentul acordat personalului medical implicat în tratarea bolnavilor de Covid-19 va fi acordat în două tranşe. Va fi o sumă fixă, de 2.250 de lei după impozitare, de care vor beneficia circa 75.000 de cadre medicale

timulentul nu este acordat în funcţie de venituri, ci e acelaşi la toată lumea.

„Stimulentul nu este în funcţie de veniturile personalului medical, pentru că există un singur risc la care se expune tot personalul medical implicat în tratarea bolnavilor, de aceea l-am stabilit în sumă fixă, el fiind acordat în două tranşe, în lunile mai şi iunie, pentru drepturile salariale aferente lunilor aprilie şi mai, cu o lună decalaj. Sunt 75.000 de cadre medicale pe care le-am luat în calcul, le-am estimat ca să beneficieze de acest stimulent medical şi cred că este o recompensă pe care şi alte state membre le-au acordat-o tuturor celor implicaţi în această perioadă în tratarea pacienţilor bolnavi cu Covid-19”, a spus Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene.

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite