Spitalul de urgenţă din Bărăgan care va avea heliport. Pista pentru elicopterele SMURD costă 2,63 milioane de lei

Spitalul de urgenţă din Bărăgan care va avea heliport. Pista pentru elicopterele SMURD costă 2,63 milioane de lei

La Slobozia se va amenaja un heliport FOTO Adevărul

Un heliport care va fi construit la Spitalul Judeţean de urgenţă din Slobozia va scoate din vistieria Consiliului Judeţean Ialomiţa  2,63 milioane de lei. Investiţia este vitală pentru asigurarea unor condiţii sanitare moderne pacienţilor din Bărăgan.

Consiliul Judeţean Ialomiţa a anunţat intenţia de a amenaja un heliport la spital, în condiţiile în care, în prezent, aterizarea elicopterelor SMURD se face pe o pistă improvizată, plină de crăpături, aflată în spatele unităţii medicale. De asemenea, zborurile pe timp de noapte nu sunt posibile din cauza lipsei unui iluminat corespunzător. Amenajarea heliportului a fost introdusă pe lista de proiecte în prima şedinţă a Consiliului Judeţean Ialomiţa din acest an. Nota de plată totală a viitorului heliport de la Spitalul Judeţean de Urgenţă ajunge la 2,63 milioane lei, echivalentul a aproape 550.000 euro.
 
Prin amenajarea heliportului, spun autorităţile judeţene, se vor crea condiţii sigure pentru aterizarea/decolarea elicopterelor SMURD, în acest fel reducându-se timpul de transfer al pacienţilor cu afecţiuni grave către alte psitale care pot acorda îngrijirea şi tratamentul necesar. De asemenea, se vor crea condiţii pentru transferul în regim de urgenţă şi în cel mai scurt timp al accidententaâilor grav sau al celor cu arsuri majore. În Nota conceptuală întocmită de Consiliul Judeţean Ialomiţa se estimează la 2,63 milioane de lei valoarea proiectului, finanţarea lucrărilor realizându-se din bugetul judeţului Ialomiţa sau din alte surse atrase: fonduri nerambursabile sau bugetul de stat.
 
Estimarea cheltuielilor pentru proiectarea pe faze a documentaţiei tehnico-economice aferente investiţiei, cât şi pentru elaborarea altor studii de specialitate, obţinerea avizelor şi autorizaţiilor: 130.000 lei costă  întocmirea studiului de teren, studiu topografic şi de obstacolare, studiu geotehnic şi studiu meteorologic, 90.000 lei costă întocmirea documentaţiei tehnico-economică, faza studiu de fezabilitate, obţinerea certificatului de urbanism, acorduri, avize şi alte studii necesare îndeplinirii obiectivului, 130.000 lei se achită pentru elaborarea proiectului tehnic, deviz estimativ, verificarea tehnică înseamnă alţi 40.000 lei, iar dirigenţia de şantier costă 40.000 lei. Execuţia lucrărilor are o valoare estimată la 2,2 milioane lei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările