Spitalul din Slobozia investeşte 13,9 milioane de lei pentru gestionarea crizei COVID-19

Spitalul din Slobozia investeşte 13,9 milioane de lei pentru gestionarea crizei COVID-19

Spitalul din Slobozia va achiziţiona echipamente performante pentru lupta anti-COVID-19 FOTO Facebook/Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia va achiziţiona echipamente de înaltă performanţă pentru lupta împotriva COVID-19. Fondurile urmează să fie accesate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), Axa 9.

Ştiri pe aceeaşi temă

La 13,9 milioane de lei se ridică achiziţiile a trei unităţi mobile de tratament, compuse din containere extinse, cu o capacitate de 12 paturi fiecare. Cele trei unităţi mobile vor fi amplasate în curtea exterioară a spitalului, fiind dotate cu: ventilatoare, rampe de gaz medical, monitoare de funcţii vitale, defibrilatoare infuzomate şi injectomate.
 
Prin acest proiect va fi suplimentat cu 36 numărul de paturi la terapie intensivă şi va creşte, astfel, capacitatea de gestionare a crizei sanitare COVID-19. Sumele necesare implementării proietului, care vor apărea pe parcurs, vor fi supertate de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia.
 
Proiectul a fost supus aprobării şi votat în unanimitate de către Consiliul Judeţean Ialomiţa. 

În cadrul şedinţei, Liviu Patrichi, directorul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia a explicat utilitatea acestui demers: «Proiectul are drept scop achiziţia de echipament de înaltă performanţă pentru lupta împotriva COVID-19. Practic, ce încercăm să facem este să deli¬mităm zona de abordare a patologiei COVID-19 pentru a evita riscurile în viitor. În acest moment, medicii tratează într-o zonă comună patologia COVID şi non-COVID. Folosim această oportunitate de a accesa această linie de finanţare şi sperăm să reuşim!» 
 

Secţia ATI a fost extinsă

 
La sfârşitul anului trecut, pentru a reuşi să trateze numărul mare de bolnavi, la Spitalul din Slobozia a fost extinsă secţia ATI. „Până în prezent aveam doar 4 aparate de ventilaţie, acum avem încă 10. Deci, sunt 14 aparate şi toate sunt ocupate. Încercăm să facem tot posibilul pentru a ajuta bolnavii. Eu am încurajat, de câte ori am avut ocazia, ca oamenii cu simptome să solicite ambulanţa acasă pentru a fi testaţi. În felul acesta, vom putea controla infectările. Avem două ambulanţe care merg în tot judeţul, însă de multe ori oamenii refuză testarea”, a explicat Dan Noel, directorul DSP Ialomiţa.
 
Conform managerului spitalului din Slobozia, Liviu Patrichi, în secţia extinsă a unităţii medicale sunt trataţi bolnavii cu simptome medii de boală. În timp ce celelalte 3 spitale din Feteşti, Ţăndărei şi Urziceni sunt destinate exclusiv bolnavilor de COVID-19, Spitalul Slobozia asigură asistenţă medicală şi pentru pacienţii non-COVID.
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia este singura unitate medicală din judeţ care are Secţie ATI şi care poate asigura asistenţă medicală persoanelor aflate în stare critică din cauza COVID-19. De la începutul pandemiei şi până în decembrie 2020, pe secţia Anestezie Terapie Intensivă din cadrul unităţii medicale au fost trataţi 308 pacienţi infectaţi cu SARS-CoV2. 
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările