Soţia lui Viorel Cataramă testează gratuit pentru COVID: Din 100 de persoane, 96 stau carantinate degeaba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Testare rapid[ la Slobozia pentru identificarea cet[énilor infectaí cu COVID-19 FOTO Facebook/Dr.Adina Alberts
Testare rapid[ la Slobozia pentru identificarea cet[énilor infectaí cu COVID-19 FOTO Facebook/Dr.Adina Alberts

După Viorel Cataramă, care la începutul pandemiei s-a dus şi s-a îmbrăţişat cu bolnavii de COVID-19 din comuna Bărbuleşti, iese la atac şi soţia sa. Dr. Adina Alberts a fost astăzi la Slobozia unde a testat gratuit mai mulţi ialomiţeni pentru a stabili dacă sunt sau nu infectaţi cu noul coronavirus.

Iată ce mesaj a postat medicul pe pagina sa de socializare:

"Acţiunea din Slobozia este în plină desfăşurare. În mai puţin de 2 ore am epuizat peste 80% din teste. Interesul este imens. Nevoia şi dorinţa de testare este enormă. Procentul de pozitivare în acest moment este 4%. Adică din 100 de persoane testate, 96 stau carantinate degeaba. Pentru că ei sunt sănătoşi! Dacă această testare rapidă ar fi făcută de către autorităţi, la scară largă, atât de mulţi cetăţeni ar fi liberi să îşi desfăşoare activităţile zilnice, fireşte şi normal!

Acţiunea va continua în curând. În acest moment suntem stopaţi de un control al DSP Ialomiţa. Şi eu care credeam că ne vor trimite ajutoare".

Omul de afaceri Viorel Cataramă a ames pe 7 maiîn comuna Bărbuleşti, din judeţul Ialomiţa, ca să se infecteze voluntar cu COVID-19, pentru a demonstra că nu păţeşte nimic. De această dată, soţia sa, dr. Adina Alberts, a ales să iniţieze o acţiune de testare gratuită pentru a da un exemplu autorităţilor care ar trebui să facă exact acelaşi lucru în timpul pandemiei.

"Asociaţia dr.Adina Alberts v-a obişnuit, de-a lungul acestui an, cu acţiuni caritabile multiple. Această organizaţie non-profit îşi propune să ajute cetăţenii punctual, la  obiect, dar totodată să sesizeze opinia publică şi, mai ales, autorităţile decidente, prin puterea exemplului, despre importanţa iniţierii unor demersuri prioritare în perioade dificile cum este şi cea pe care o traversăm acum. 

Azi vom fi la Slobozia, oraş carantinat, şi vom efectuatestări gratuite cu testele rapide COVID-19 Antigen. Am informat Direcţia de Sănătate Publică locală despre acţiunea noastră. Chiar le-am înaintat invitaţia să se alăture demersului nostru umanitar prin delegarea unui reprezentant care să testeze cetăţenii alături de noi! Rămâne de văzut dacă vor da curs invitaţiei noastre", a scris medicul pe pagina sa de socialiare joi dimineaţă.

Vă mai recomandăm şi:

EXCLUSIV Dezvăluiri ale doctorului care a încercat să-l salveze pe J.F. Kennedy: „Ar fi putut supravieţui”

 

Impozitul progresiv pe salariu: Angajaţii care au peste 15.000 de lei vor plăti 50% statului. Explicaţiile iniţiatorului

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite