Solare pentru bronzat închise în serie de către inspectorii de la Sănătate Publică. Cum ar trebui să funcţioneze corect popularele aparate de înfrumuseţare

Solare pentru bronzat închise în serie de către inspectorii de la Sănătate Publică. Cum ar trebui să funcţioneze corect popularele aparate de înfrumuseţare

FOTO: adevarul.ro

Un control realizat la saloanele de înfrumuseţare din Ialomiţa, de către inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa, scoate în evidenţă cât de periculoase sunt pentru cliente aparatele pentru bronzat. Din această cauză, oficialii DSP au suspendat activitatea saloanelor care deţin astfel de echipamente.

Ştiri pe aceeaşi temă

Controlul inspectorilor DSP din Ialomiţa în legătură cu aparatele pentru bronzat s-a realizat în baza unei noi legislaţii cu privire la utilizarea acestor echipamente. Concret, noul act normativ vine cu măsuri mai stricte în privinţa punerii în funcţiune a solariilor.

„Potrivit noii legi, aparatele trebuie aşezate într-un spaţiu special amenajat, apoi trebuie să aibă omologare şi o carte tehnică în care să se explice cum funcţionează”, explică Elena Poteraşu, şefa Inspecţiei Sanitare din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa.

La nivelul judeţului Ialomiţa au fost identificate nouă astfel de aparate, toate având probleme. Cea mai gravă dintre ele o reprezintă faptul că echipamentele nu deţineau cartea tehnică de utilizare, fiind achiziţionate second-hand. De asemenea, ele nu erau omologate corespunzător, iar personalul care le folosea nu deţinea cursuri de specialitate. Tocmai de aceea, inspectorii DSP au decis să suspende activitatea solarelor de bronzat până la remedierea deficienţelor constatate în teren.

Citiţi şi:

Sute de hectare de culturi agricole au fost distruse, în Bărăgan, de gâştele sălbatice. Păsările sunt protejate prin lege 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările