Slujba de Înviere la Catedrala Episcopală din Slobozia. Credincioşii s-au rugat pentru sănătate şi linişte sufletească

Slujba de Înviere la Catedrala Episcopală din Slobozia. Credincioşii s-au rugat pentru sănătate şi linişte sufletească

Şi anul acesta, slubja de Înviere de la Catedrala Episcopală din Slobozia a fost oficiată de Preasfinţitul Vincenţiu

Catedrala Episcopală din Slobozia a fost centrul spiritual al oraşului în noaptea de Înviere. Sute de oameni au participat la slujba religioasă oficială de Preasfinţitul Vinceţiu, episcopul Sloboziei şi Călăraşilor. După ce au luat lumina sfântă, oamenii au rostit rugăciuni pentru binele apropiaţilor.

Aproape de miezul nopţii, esplanada din faţa Catedralei Episcolae din Slobozia a devenit neîncăpătoare datorită sutelor de credincioşi veniţi să ia sfânta lumină. Ca în fiecare an, slujba religioasă prin care se celebrează Învierea Mântuitorului Iisus Hristos a fost oficială de Preasfinţitul Vincenţiu, episcopul Sloboziei şi Călăraşilor. 

Însoţit de preoţi, Preasfinţitul Vincenţiu a ieşit în faţa mulţumii oferind lumina sfântă oamenilor prezenţi la slujbă, rostind-ul credincioşilor mesajul: „Hirstos a înviat”. La rândul lor, credincioşii au rostit: „Adevărat a înviat”. După au luat lumina sfântă, credincioşii au primit pască şi s-au îndreptat către case cu gânduri mai bune. 

Tradiţii în noaptea de Înviere

În noaptea de Înviere, spune tradiţia populară, sufletele celor adormiţi sunt cinsite prin faptul că rudele lor încă în viaţă merg la mormintele decedaţilor cu lumânări aprinse. Pentru cei care au trecut la cele veşnice fără a fi luminaţi, creştinii duc la biserică cocoşi albi pentru a veghea drumul morţior fără lumânare pe lumea cealată. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: