Slobozia: Weekend-ul mierii, o reuşită / FOTO

Slobozia: Weekend-ul mierii, o reuşită / FOTO

Târgul a fost luat cu asalt de slobozeni

A doua ediţie a târgului apicol a reunit la Slobozia peste 500 de apicultori din toate colţurile ţării şi chiar şi de peste hotare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Capitala Bărăganului a fost în acest weekend casa mierii. Peste 35 de producători şi comercianţi de miere sau unelte apicole şi-au dat întâlnire pe malul Ialomiţei, la cea de-a doua ediţie a târgului apicol. Apicultorii au fost prezenţi atât în incinta Centrului Cultural Ionel Perlea, cât şi pe esplanada din Piaţa Revoluţiei.

Abundenţă de produse

Pe lângă miere, propolis, tinctură, sirop, faguri, stupi, rame şi măşti, oamenii au avut ocazia să cumpere şi caşcaval afumat, brânză în coajă de brad, cârnaţi de Pleşcoi, dar şi nelipsitul vin fiert. Weekend-ul ce tocmai s-a încheiat poate fi numit cu adevărat dulce. Comercianţii au vândut cât nici nu visau, iar localnicii s-au aprovizionat cu ce nu sperau. Faţă de anul trecut, târgul a surprins prin participanţii numeroşi şi oferta bogată. „


Anul acesta, am avut 36 de participanţi, dublu faţă de prima ediţie, şi o ofertă nesperat de generoasă“, spune Ştefan Costea, directorul Serviciului de Activităţi Autofinanţate din cadrul Primăriei.

Comercianţii, mulţumiţi

Zecile de soiuri de miere, siropuri sau alifii au fost aproape epuizate încă din prima zi. Duminică la prânz, doar jumătate dintre comercianţi mai erau la târg. Ceilalţi, rămaşi fără marfă, s-au întors la albine, profitând şi de ziua călduroasă care a încălzit plaiurile Bărăganului. „A fost un târg reuşit. Mulţumim lui Dumnezeu. A mers bine“, spune Tudor Dedu, un apicultor călărăşean.


Şi Traian Dobre, din Ploieşti, este mulţumit de vânzare. „Eu am fost aici şi anul trecut. Organizarea este mult mai bună, iar vânzarea a mers brici“, spune şi apicultorul prahovean.

Alifii naturiste

Pe lângă faguri sau miere, localnicii au căutat şi alifii sau tincturi naturiste. Printre ei, şi Vasilica Gulea, o femeie de 51 de ani, care a plecat la cumpărături împreună cu soţul şi nepotul. După ce a studiat toate tarabele, Vasilica s-a hotărât să cumpere un fagure în secţiune, o tinctură de propolis şi o alifie pe bază de miere. „Sunt bucuroasă că am avut de unde alege. Mi-am cumpărat nişte alifii pentru imunitate şi tincturi naturiste, care sunt mult mai concentrate decât la Plafar“, spune femeia, în timp ce ascultă cu atenţie indicaţiile vânzătoarei.La târgul apicol ce tocmai s-a încheiat, au participat producători din Mureş, Cluj, Bistriţa, Brăila, dar şi din Ungaria sau Serbia. Pentru a încuraja competiţia, Primăria a organizat şi două concursuri: unul adresat şcolarilor şi altul adresat apicultorilor. Câştigătorii au primit cupe şi premii surpriză.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările