Slobozia: Viorica Deacu, a patra în lume la canotaj

La doar 18 ani, a reuşit să devină vicecampioană naţională la canotaj şi a patra în lume la sportul cu rame. Nu are de gând să se oprească aici. Acum, ţinteşte să devină campioană la seniori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a putea concura în lotul naţional, Viorica Deacu s-a antrenat trei luni la Năvodari. Deşi a avut un program foarte solicitant, tânăra mărturiseşte că ideea de a fi realizat ceva în viaţă o împlineşte. „Sunt destule sacrificii, însă, când realizezi că ai făcut ceva cu viaţa ta, uiţi şi greutăţile şi lipsurile“, spune Viorica Deacu. Tânăra este înscrisă la CSM Călăraşi, iar la Mondiale a vâslit alături de alte şapte canotoare din lotul naţional.  „Campionatul  Mondial de Canotaj s-a ţinut în Cehia, în luna august. Mi-a părut rău că am ratat locul 3, cu 60 de sutimi de secundă, însă, sper că anul viitor voi avea mai mult succes, când voi concura la seniori“, spune canotoarea. 

Sacrificii pentru performanţă

Pentru a face faţă cerinţelor tânăra a fost nevoită să facă zilnic antrenmente extreme de solicitante. „Dimineaţa, la ora 6, eram pe apă şi vâsleam câte 12 kilometri. La ora 10, mai făceam câte 14 kilometri, plus o completare la prânz, de forţă şi alergare, iar seara mai vâsleam cam 12-14 kilometri“, spune Viorica. Antrenamentele dure au ajutat-o să obţină rezultatete importante.  Acest sport a maturizat-o şi a schimbat-o foarte mult pe tânăra canotoare, care spune că a învăţat să-şi poarte singură de grijă.

„De la 15 ani, am plecat de lângă părinţi. A fost destul de dificil, dar m-a ajutat să devin mai matură şi să învăţ să mă descurc singură“, spune Viorica. În timp ce alţi tineri de vârsta ei petrec în cluburi sau cu prietenii, Viorica munceşte şi respectă un program strict, care nu-i permite să se distreze decât foarte puţin „Normal că, uneori, simt lipsa distracţiei, însă, când văd realizările mele, îmi spun că voi avea destul timp să petrec mai târziu“, spune Viorica.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: