Slobozia: Vasile Poenaru a înfiinţat editura Coresi

Este scriitor, poet, traducător și lexicograf, membru al Uniunii Scriitorilor din România și profesor în cadrul Universității București.

Ştiri pe aceeaşi temă

Scrie poezii de la vârsta de șase ani, iar opt ani mai târziu a scos pe piață primul volum de versuri. Deși a publicat zeci de volume de versuri, traduceri sau lucrări de lexicografie, în ultima perioadă s-a axat foarte mult pe literatura pentru copii. Este născut și crescut în comuna Miloșești.

La patru ani, citea Biblia
A învățat să citească încă de la trei ani, iar peste alţi doi deja citise romane célèbre, precum „Robinson Crusoe“, „Aventurile lui Gulliver“ sau cărțile lui Jules Verne.

„Mi-a plăcut să citesc de mic copil. Țin minte că la patru ani le citeam părinților din Biblie, iar în clasa a II-a am început să scriu versuri, chiar am câștigat doi ani la rând, premiul întâi pe țară la concursurile de poezie“, declară Vasile Poenaru. Talentul său în a-și exprima trăirile în versuri, pe hârtie, nu a trecut neobservat în lumea literară. Astfel încât, la doar 14 ani, scoate pe piață volum de versuri „Nașterea mea în poezie“, iar doi ani mai târziu revine cu volumul  „Jungla marină“.

Membru al Uniunii Scriitorilor
În 1979, a absolvit Facultatea de limba și literatura română, secția engleză, ca șef de promoție. Devine profesor de limba română și latină la o școală din București, iar un an mai târziu intră în presă ca redactor la revista „Tribuna României“.
Zece ani mai târziu, înființează Editura Coresi, iar în anul 2000 este primit ca membru al Uniunii Scriitorilor din România.

„A fost o onoare pentru mine când am fost acceptat să fac parte din elita literaturii românești. Se pare că munca mea a fost apreciată de această prestigioasă instituție“ declară, cu modestie, scriitorul.

Pasionat de cultura britanică
A fost fascinat dintotdeauna de limba engleză și de cultura britanică, fapt pentru care în anul 2001 își desfășoară activitatea didactică în Statele Unite ale Americii. După un an petrecut peste ocean, revine acasă și se întoarce la catedră, de data aceasta în postură de profesor la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: