Slobozia: Steliana Năstase a dat Informatica pe Criminalistică

Slobozia: Steliana Năstase a dat Informatica pe Criminalistică

Steliana Năstase este unul din specialiștii Serviciulu Criminalistic Ialomița

Steliana lucrează de trei ani la Biroul de Investigaţii Criminale şi este pasionată de meseria ei. Merge la fiecare crimă, accident sau eveniment suspect şi adună urme. Până să lucreze în Poliţie, criminalista a predat informatica la un liceu din oraş.

Ştiri pe aceeaşi temă

Înainte de a se înscrie la şcoala de Poliţie, Steli, aşa cum îi spun prietenii şi apropiaţii, a fost profesoară. A predat informatică la Grupul Şcolar Mihai Eminescu pentru peste 250 de elevi de la profilul tehnic sau informatic. Când a văzut că învăţământul nu îi oferă prea mari satisfacţii, s-a hotărât să se înscrie la Poliţie.

Vis împlinit
A urmat Şcoala de agenţi de Poliţie Vasile Lascăr din Câmpina şi a absolvit în 2007. A fost repartizată la Poliţia oraşului Căzăneşti, unde a rămas timp de un an. Din 2008, lucrează la Biroul de Investigaţii Criminale al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Ialomiţa. „Este o meserie frumoasă. Ai multiple satisfacţii“, spune Steliana, care s-a îndrăgostit de meseria ei.

A optat pentru Poliţie pentru că, în opinia ei, munca la o instituţie de stat îi oferă siguranţă şi multiple oportunităţi. „Slobozia este un oraş mic, cu posibilităţi limitate de angajare, şi, dacă nu munceşti la stat, nu rezişti. Cel puţin aşa credeam înainte de reducerile salariale“, mărturiseşte criminalista.

Steliana Năstase este dedicată muncii de criminalist şi consideră că este diferită de munca clasică de poliţie, pentru că întotdeauna apare ceva nou. „Trebuie să fii în pas cu hoţul. Să înveţi noile tehnici şi să fii la curent cu tehnologia de ultimă oră“, spune Steli, care şi-a dorit să fie criminalist încă de pe băncile şcolii de agenţi.

„Am fost exterm de bucuroasă când am aflat că am intrat în clasa de Criminalistică, mai ales pentru că la acest profil au fost selectaţi 50 de elevi din 1.400“, mai spune agentul de poliţie.

Citiți mai multe amănunte în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: