Slobozia: Satul în care se „fabrică“ spartani/ Galerie foto

Slobozia: Satul în care se „fabrică“ spartani/ Galerie foto

În satul Misleanu familia Pârvu și-a găsit adevărata fericire

Un profesor din satul Misleanu a creat în curtea casei sale o adevărată pepinieră de luptători profesioniști, care au devenit campioni naționali.

Ştiri pe aceeaşi temă

La clubul lui Nicolae Pârvu a fost crescut și George Pârvu, unul dintre favoriții României pentru Olimpiadele de la Londra din 2012. Profesorul și-a denumit baza sportivă „Laboratorul de creație“.

În praful arzător al Bărăganului, în satul Misleanu, situat la câțiva kilometri de Slobozia, nimeni nu și-ar fi închipuit că  poate exista o adevărată oază de sportivi de performanță. Acest lucru a fost posibil datorită dragostei nestăvilite pe care profesorul Nicolae Pârvu o poartă pentru sport, în special pentru lupte libere.


Când ajungi în comuna Perieți, toată lumea vorbește, cu năduf, despre criză și cu zâmbetul pe buze despre „isprăvile“ profesorului Pârvu. În propria curte, din satul Misleanu, antrenorul emerit a înființat o adevărată pepinieră de sportivi luptători, cărora le-a pus la dispoziție tot confortul de care poate beneficia un sportiv care dorește să facă performanță.

„După ce am cutreierat țara în lung și în lat, am fost la Steaua, la Vulcan București, în comuna Glina… acum vreo zece ani, m-am hotărât să vin acasă, în satul natal. Am înființat, inițial, o secție de lupte la Slobozia, dar mi-am zis că pot realiza un centru sportiv la mine în sat…Ba chiar în ograda proprie. Și m-am apucat de treabă“, declară antrenorul.

„Laborator de creație“
La început, și-a transformat mansarda casei în dormitoare pentru sportive, iar la parter a „încropit“ o mică sală de mese. „La început, m-am hotărât să transform podul casei în dormitoare. Soția se ocupa de masa sportivilor și mâncam toți la aceeași masă. Au fost vremuri frumoase, cu multe satisfacții profesionale. Eu numesc baza mea sportivă drept «laboratorul de creație», unde șlefuiesc talente“, rememorează Nicolae Pârvu.

Anii au trecut, la fel și numărul sportivilor care solicitau să fie legitimați la clubul condus de Nicolae Pârvu. Astfel încât, pentru a face față ofertei, a construit, în livada casei, trei căsuțe ce dețin nouă locuri de cazare.

Fiecare căbănuță deține baie proprie, apă caldă curentă, dressing, televizor și internet. Pe lângă toate acestea, a ridicat, din temelii, o impresionantă sală de antrenament, ce va deține, în curând și o performantă sală de forță.

„Le-am pus la dispoziție sportivilor tot ce aveau nevoie: cantină, dormitoare cu mobilier modern, cabine de duș, boiler , sală de antrenament…tot. Dacă mă întrebați de ce am realizat acest proiect, la mine în curte, vă spun că motivul este că aici beneficiez de hrană proaspătă, din ferma proprie, și pot să-i monitorizez pe sportivi zi și noapte. Când intrăm în cantonament, cu două săptămâni înainte de un concurs, nu mai au voie cu telefonul mobil, fără televizor sau internet, stingerea se dă la ora 22, iar trezirea la ora 6. Sunt sacrificii fără de care nu poate exista performanță“, declară Nicolae Pârvu.
Citiți mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările