Slobozia: Răzvan Ciucă, părintele Muzeului Naţional al Agriculturii, împlineşte astăzi 64 de ani

Născut în zi de „Bunăvestire“, la Constanţa, acum 64 de ani, Răzvan Ciucă şi-a petrecut copilăria pe Valea Trotuşului, la Comăneşti, a urmat facultatea la Bucureşti şi a condus timp de două decenii destinele Muzeului Agriculturii de la Slobozia.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Iubesc tradiţiile şi iubesc oamenii care trudesc cu sudoare, la munca câmpului. Muzeul Agriculturii a apărut ca un tribut pentru ei“, mărturiseşte Răzvan Ciucă.

Acum, după 40 de ani de muzeografie, dintre care 21 la conducerea Muzeului Național al Agriculturii, instituție pe care a fondat-o în 1991, Răzvan Ciucă este nevoit să se retragă pentru că a împlinit vârsta impusă de lege pentru pensionare. „Din punct de vedere legal, domnul Ciucă nu mai poate fi manager al muzeului în relaţia cu Consiliul Judeţean, instituţie căruia i se subordonează. Nu ne lasă legea“, spune Ioan Martin, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa.

„Probabil faptul că nu m-am milogit pe la uşile lor de-a lungul anilor i-au făcut să se descotorosească de mine în acest mod“, spune directorul muzeului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: