Slobozia: Penitenciarul îşi recrutează personalul de pe băncile şcolii

Slobozia: Penitenciarul îşi recrutează personalul de pe băncile şcolii

Bărbatul a fost depus în penitenciar foto arhivă

Deficitul de personal determină conducerea Penitenciarului să îşi prezinte oferta educaţională liceenilor, în speranţa ca astfel va atrage agenţii de mâine. Personalul insuficient şi posturile vacante blocate în ultima vreme au determinat conducerea penitenciarului din Bărăgan să îşi caute angajaţii de mâine în rândul liceenilor de astăzi.

Ştiri pe aceeaşi temă

În momentul de faţă, 140 de agenţi de pază veghează la securitatea instituţiei şi la cei 520 de infractori din spatele gratiilor. Schema incompletă de personal, redusă cu aproximativ 25%, a făcut ca angajaţii penitenciarului să viziteze liceele din judeţ şi, mai ales, elevii claselor a XII-a, pentru a le prezenta detaliile muncii de puşcărie şi pentru a le oferi şansa de a lucra în sistem. Pe lângă un loc de muncă sigur şi bine plătit, cei care aleg să devină cadre în sistemul de penitenciare au cazare şi mâncare gratuită, dar şi soldă lunară.

Interes crescut

Elevii sunt tot mai încântaţi de slujbele la stat. Siguranţa locului de muncă şi salariul atractiv au fost cele două puncte forte ale ofertei prezentate de cadrele penitenciarului. „Elevii au fost interesaţi de oferta noastră şi mai ales de siguranţa locului de muncă“, spune Maria Obrejan, purtător de cuvânt al Penitenciarului Slobozia. După numărul mare de întrebări şi atenţia cu care au fost urmăriţi până acum angajaţii penitenciarului, liceenii par interesaţi să lucre într-o puşcărie.„Sunt hotărât să mă înscriu la şcoala de subofiţeri de la Târgul Ocna. Este mai uşor decât la Academie, mai ales că nu se cer cunoştinţe avansate de limbă străină“, spune Alexandru Anghel (19 ani), un tânăr care este atras şi de salariul motivant. Un tânăr debutant care lucrează în puşcărie câştigă în jur de 1.700 de lei, net, lunar.

Avantaje de şcolarizare

Liceeni interesaţi de o carieră în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) pot alege între Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza, Academia Naţională de Informaţii, Institutul de Medicină Militară sau Şcoala de Agenţi de Penitenciar de la Târgul Ocna. După terminarea cursurilor, proaspeţii absolvenţi primesc o repartiţie, de regulă, la unitatea care i-a recrutat şi un contract de muncă pe o perioadă de zece ani. „Eu vreau să merg la Institutul de Medicină şi mi-ar plăcea să lucrez în sistem“, spune Anca Mircea (19 ani), completată de colega ei, Florentina Roman: „Nu mă sperie puşcăria. Îmi place ordinea şi vreau să fiu şefă. Uniforma dă un plus de autoritate“, spune adolescenta.

Citiţi mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: