Slobozia: „Oamenii ar trebui să încheie contract cu boala!“

Slobozia: „Oamenii ar trebui să încheie contract cu boala!“

Cadrele medicale spun că nu pot refuza pacienţii foto: arhivă

Pacienţii nu îşi pot programa afecţiunile. Asta au încercat ieri aproximativ 200 de angajaţi ai spitalului din Slobozia să explice conducerii Casei judeţene de Asigurări de Sănătate.

Cadrele medicale şi-au exprimat nemulţumirea faţă de situaţia financiară a unităţii medicale, care achită cu întârziere salariile şi contribuţiile sociale, dar şi de neacordarea tichetelor de masă. Conflictul dintre Spital şi Casa judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS)a izbucnit săptămâna trecută, când unitatea medicală a rămas fără bani de salarii. Mihai Geantă, preşedintele CJAS, le-a spus cadrelor medicale că instituţia pe care o conduce a făcut eforturi pentru a plăti milionul de lei restant de anul trecut.

„Dumneavoastră nici nu ştiţi că noi am fost apostrofaţi de conducerea centrală pentru că v-am plătit datoriile“, spunea Geantă, într-o încercare disperată de a le arăta cadrelor medicale că toate cărţile se fac la Bucureşti.

Personalul medical a acceptat ca timp de câteva luni să nu primească tichete de masă, însă nu se poate împăca deloc cu gândul că are o normă de internări. „Este imposibil să avem dreptul la 1.400 de internări, în timp ce, de fapt, noi avem peste 2.000. O să ne dea pacienţii în cap când le vom refuza internarea sau îi vom programa“, spune Mariana Pascal, asistentă la Neurologie. Oamenii sunt hotărâţi să îşi strige nemulţumirile şi astăzi în faţa Prefecturii, unde vor face front comun cu salariaţi din Învăţământ şi Industria Chimică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: