Slobozia: Muzica uşoară românească a renăscut la Amara

Festivalul Naţional „Trofeul Tinereţii“ şi-a deschis aseară porţile pentru a 43-a oară.  Interpreţii care au urcat pe scenă au reuşit să smulgă ropote de aplauze.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul Festivalului Concurs „Trofeul Tinereţii“, s-au întrecut 14 artişti, veniţi din toate colţurile ţării. Aceştia au interpretat şlagăre cunoscute pubicului, care a aplaudat la scenă deschisă fiecare participant.

Daniela Cojocaru (25 ani) a venit să pună mâna pe trofeul de la Amara tocmai din Iaşi. Tânăra concurentă a fost cea care a dat statul competiţiei muzicale. „Am avut mari emoţii când am aflat că voi fi prima concurentă. Este prima dată când vin la Amara. Sper să iau marele premiu“, a spus interpreta, copleşită de emoţii.

Concurenţii au falsat  

Cele mai multe dintre piesele cu care tinerii artişti au intrat în concurs au fost melodii ale celebrei Andra şi şlagăre compuse de regretatul compozitor Şerban Georgescu. Cu toate acestea,  juriul nu a fost foarte încântat de ceea ce a auzit. „Prezenţa scenică a concurenţilor a fost în regulă, însă foarte mulţi dintre ei au falsat. Şi-au ales melodii pe care au putut cu greu să le stăpânească“, a declarat Adrian Ordean, vicepreşedintele juriului.

Premiu special

Juriul, alcătuit din compozitori de marcă ai muzicii uşoare româneşti, precum Horia Moculesu, Adrian Ordean sau Titus Andrei, a decis să acorde un premiu special dedicat regretatului compozitor Şerban Georgescu. „Dispariţia sa fulgerătoare, precum şi cea a Mădălinei Manole, care a reuşit să îi promoveze piesele într-un mod inedit, ne-a făcut să ne gândim să acordăm un premiu special, dedicat exclusiv lui Şerban Georgescu“, a adăugat Adrian Ordean.

Minodora Dediş, Dana Mareş şi Rodica Tudor au fost concurentele care au  interpretat melodii semnate de Şerban Georgescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: