Slobozia: Mirona Ivan duce infractorii în fața instanței

Slobozia: Mirona Ivan duce infractorii în fața instanței

Mirona activează la IPJ Ialomiţa de aproape un deceniu foto: Mihai Iosif

Continuând o tradiție de familie, Mirona Ivan este ofițer în cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomiţa. De-a lungul a aproape un deceniu de muncă în slujba legii, polițista a participat la razii și descinderi în zone rău famate din Ialomița, a descoperit și predat infractori care se sustrăgeau închisorii sau a căutat persoane dispărute.

Ştiri pe aceeaşi temă

Avându-l drept model pe tatăl său, fost șef al Poliției Judiciare Ialomița, Mirona a fost atrasă de uniforma de polițist încă de pe băncile liceului. „Tata încerca să mă orienteze către Facultatea de Drept, dar eu vroiam doar Academia de Poliție. Am încercat patru ani la rând să iau examenul, dar am reușit în 2000 să fiu admisă la Școala de Subofițeri de Poliție de la Câmpina și mi-am văzut visul cu ochii“, spune Mirona Ivan.

Reporter în școală

În timpul studiilor de la Câmpina, viitoarea polițistă era și reporter-prezentator la televiziunea cu circuit intern a școlii militare. „Aveam un mic studio, mai era un coleg cameraman și realizam interviuri cu ofițeri superiori, profesori sau colegi. Aveam emisiuni, știri, exact ca la televiziune. A fost o perioadă de care îmi aduc aminte mereu cu plăcere“, spune inspectorul de poliție.

Imediat cum a absolvit școala militară de la Câmpina, Miron Ivan a fost transferată la Serviciul Poliției Judiciare Ialomița, unde a activat timp de trei ani. „A fost o perioadă extrem de fructuoasă și solicitantă, în sensul bun. Am participat la razii în Bărbulești, percheziții domiciliare, și am rămas șocată când am văzut celebrele palate țigănești din zonă. Tot în acea perioadă, am participat la acțiuni privind stoparea furturilor din mașini, în zona Sinești. Era celebră metoda Maradona, prin care infractorii spărgeau tirurile cu marfă, în timpul mersului“, spune Mirona Ivan.

Colegă cu soțul său

În anul 2002, este admisă la Facultatea de Drept a Universității Hyperion, iar în anul 2005 se transferă la Direcția Generală de Informații și Protecție Internă Ialomița. În acea perioadă, își cunoaște și soțul, actualul șef al Poliției municipiului Slobozia. „Chiar dacă se spune că nu e bine ca ambii soți să lucreze în același loc, pentru că intervine monotonia, la noi lucrurile stau tocmai invers. Sunt zile când nu ne vedem decât seara, acasă. Ne înțelegem de minune și am sprijin necondiționat din partea lui“, spune inspectorul de poliție.

În anul 2007, devine ofițer de poliție, iar un an mai târziu dă viață unui băiețel. După terminarea concediului postnatal, revine în structurile polițienești și se transferă la Serviciul de Investigații Crimianale. „De când am pășit prima dată în Poliție, aici vroiam să ajung, la Investigații Criminale. Îmi place ceea ce fac, am terminat școala cu acest profil, deci mă consider împlinită“, spune Mirona Ivan.

Citiţi mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: