Slobozia: A fost editată prima carte a orașului Țăndărei

Slobozia: A fost editată prima carte a orașului Țăndărei

Coperta almanahului orașului Țăndărei

Zilele următoare va ieși din tipografie, pentru a se întâlni cu publicul cititor „Almanahul Țăndăreiului ", prima carte  în care se va regăsi istoria de peste 400 de ani a acestei localități.

Ştiri pe aceeaşi temă

Volumul,  bogat ilustrat, are 170 de pagini și este tipărit în condiții grafice deosebite.

„A fost o muncă colosală, de-a lungul a peste patru luni de documentare. Am studiat atent Arhivele Naționale ale județului Ialomița, presa vremii și am intervievat zeci de oameni de seamă ai acestei localități. Mulți m-au ajutat cu fotografii vechi sau chiar însemnări“, spune George Stoian, autorul almanahului.

Într-o paginație vioaie și atractivă, bogăția de informații despre trecutul și prezentul Țăndăreiului se împleteste fericit în carte, cu elemente de scriere și  ilustrație  specifice unui almanah, rezultatul publicistic fiind o carte frumoasă și folositoare.

George Stoian a realizat o lucrare similară și pentru municipiul Slobozia, iar în toamna acestui an se pregătește să scoată pe piață și „Almanahul orașului Amara“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările