Slobozia: Apa de la Albeşti este contaminată

Slobozia: Apa de la Albeşti este contaminată

Probele au fost prelevate în urmă cu aproximativ două săptămâni foto: M.I.

Analizele Direcţiei de Sănătate Publică arată că apa din comuna Albeşti este contaminată, autorităţile recomandând dezinfecţia puţurilor

Ştiri pe aceeaşi temă

Depozitul de deşeuri toxice de la Albeşti a afectat potabilitatea apei din puţurile forate la o adâncime mai mică de 20 de metri. Analizele fizico-chimice şi microbiologice ale probelor de apă prelevate în urmă cu aproximativ două săptămâni, au confirmat suspiciunea inspectorilor sanitari. „Probele de la cele zece fântâni sunt necorespunzătoare atât din puncte de vedere microbiologic, cât şi fizico–chimic. Au fost găsiţi şi azotaţi în apă“, spune Mihaela Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al DSP Ialomiţa.

Apa este contaminată

Inspectorii DSP avertizează asupra riscului care îl poate avea consumul de apă infectată, chiar şi la adăparea animalelor. „Am recomandat Primăriei dezinfecţia puţurilor şi refacerea analizelor“, spune Mihaela Dumitrescu, dar edilul local nu se îngrijorează. „Microorganismele fac parte din componenţa apei de când lumea şi pământul. Este normal ca la o adâncime mică să existe microorganisme“, spune primarul Marin Constantin, care este convins că deşeurile periculoase nu au afectat pânza freatică.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările