Baronul Silvian Ciupercă, cel mai influent politician din judeţul Ialomiţa

Baronul Silvian Ciupercă, cel mai influent politician din judeţul Ialomiţa

Silvian Ciupercă este preşedintele Consiliul Judeţean Ialomiţa de 3 mandate consecutive FOTO: ziarulstirea.ro

Din 2004 şi până în prezent, Silvian Ciupercă, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa este cel care veghează la frâiele întregului judeţ. El este totodată şi preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat.


Profesor de matematică la Liceul Teoretic Paul Georgescu din Ţăndărei, Silvian Ciupercă şi-a început ascensiunea politică la mijlocul anilor 90, când a devenit primar al oraşului. După ce i-a expirat primul mandat, în anul 2000, a plecat în Parlamentul României.


Deputat al colegiului I Ţăndărei – Feteşti, el a revenit pe meleaguri ialomiţene, fiind ales preşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa în anul 2004. De la acea dată şi până în prezent, el conduce instituţia cu mână de fier.

Surse apropiate anturajului acestuia, nu dezmint informaţii potrivit cărora el s-ar afla în spatele a nenumărate scandaluri publice potrivit cărora ar proteja spatele unor afacerişti locali care i-ar fi finanţat campaniile politice, atât lui, cât şi filialei judeţene a Partidului Social Democrat.

Firmele pe care l-ar susţine Silvian Ciupercă ar fi la rândul lor implicate în scandaluri publice întrucât, ar fi implicate în afaceri cu statul.

Numele lui Silvian Ciupercă s-ar regăsi şi în dosarul mitei de la Bacalaureatul din 2012 , primul scandal naţional în care s-a putut dovedi faptul că elevii plătesc pentru a-şi trece examenul de maturitate.

Cât priveşte modul în care Ciupercă s-a implicat pentru dezvoltarea administraţiei judeţene, se poate aprecia faptul că în cele trei mandate, singura certitudine rămân drumurile şi podeţele din Ialomiţa în care a investit milioane de lei de la bugetul de stat, banii fiind alocaţi, se pare firmelor de partid.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: