Siguranţa rutieră, ultima temă a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii

Siguranţa rutieră, ultima temă a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii

Copiii au dat un test de siguranţă rutieră, supravegheaţi de poliţişti FOTO IPJ Ialomiţa

Ultima zi a campaniei Săptămâna Prevenirii Criminalităţii a fost dedicată, în judeţul Ialomiţa, siguranţei rutiere.Astfel, poliţiştii de la rutieră au fost prezenţi în unităţile de învăţământ din judeţ, unde au derulat activităţi preventiv-educative, în vederea promovării unui comportament responsabil în rândul elevilor, pe linie de circulaţie rutieră.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Poliţiştii le-au prezentat copiilor regulile de circulaţie, semnificaţia indicatoarelor şi a marcajelor rutiere şi au discutat despre principalele cauze generatoare de accidente, pentru ca şcolarii să înţeleagă necesitatea şi importanţa respectării normelor rutiere.
 
Poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminaliăţii şi Serviciului Rutier au desfăşurat o activitate interactivă cu copiii din cadrul unor unităţi de învăţământ de pe raza municipiului Slobozia, prezentând regulile de circulaţie pe două roţi. Micii cursanţi au dat şi un „test”, în care au ţinut cont de semnalele poliţistului, trecerea de pietoni, semaforul şi semnele de circulaţie pe care le-au întâlnit pe traseu.
 
Totodată, poliţiştii rutieri desfăşoară activităţi pe principalele drumuri care tranzitează judeţul Ialomiţa pentru prevenirea accidentelor rutiere şi a implicării în evenimente rutiere a biciliştilor, mopediştilor şi pietonilor.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările