Sfaturi pentru o vacanţă în siguranţă: Nu vă deplasaţi cu rolele pe partea carosabilă a drumurilor publice

Sfaturi pentru o vacanţă în siguranţă: Nu vă deplasaţi cu rolele pe partea carosabilă a drumurilor publice

Elevii, sfătuiţi să şină cont de câteva sfaturi de la poliţişti FOTO Adevărul

Pentru ca fiecare elev să îşi petreacă vacanţă cu lecţia de prevenire învăţată, mai ales cea de siguranţă rutieră şi pe internet, poliţiştii reamintesc elevilor câteva sfaturi utile care să îu ferească de neplăceri.

 1. În drumeţii, nu vă îndepărtaţi de grup sau de persoana adultă care vă însoţeşte!
 
2. Nu consumaţi substanţe interzise şi băuturi alcoolice, efectele acestora sunt nocive pentru organism! Evitaţi frecventarea locurilor unde se consumă alcool, droguri sau se practică jocuri de noroc!
 
3. Nu primiţi nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii!
 
4. Nu vă împrieteniţi cu persoane care manifestă un comportament deviant şi nu intraţi în anturaje periculoase!
 
5. Nu vă jucaţi pe drumurile publice sau în apropierea acestora, ci doar în locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii)!
 
6. Nu vă deplasaţi cu rolele/skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice! Când circulaţi cu bicicleta, evitaţi zonele aglomerate şi arterele principale cu trafic mare!
 
7. Traversaţi strada numai pe trecerea de pietoni şi doar la culoarea verde a semaforului!
 
8. Adăugaţi în lista de prieteni doar persoane pe care le cunoaşteţi şi anunţaţi părinţii ori de câte ori vă simţiţi în pericol sau cineva vă cere să faceţi un lucru pe care nu vi-l doriţi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: