Sfârşitul tragic al Laurei Stoica. 15 ani de la dispariţia celei mai iubite artiste VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Stoica a pierit fulgerător pe 9 martie 2006 într-un accident la Sineţti FOTO Laura Stoica
Laura Stoica a pierit fulgerător pe 9 martie 2006 într-un accident la Sineţti FOTO Laura Stoica

Una din cele mai puternice şi iubite voci ale muzicii pop-rock din România s-a stins fulgerător într-un accident cumplit în urmă cu 15 ani. Laura Stoica a murit pe 9 martie 2006, alături de bărbatul pe care îl iubea şi de copilul lor nenăscut.

Artista participase în acea seară fatidică la un recital în faţa Primăriei, cu ocazia zilei de 8 Martie. „A fost o seară foarte frumosă. Înainte să intre pe scenă, eram cu ea şi cu Nico în culise şi în acel moment Laura ne-a spus că a rămas însărcinată. I-am urat felicitări şi ne-am îmbrăţişat. După recital, la o oră, am primit un telefon de la un şofer de pe Salvare, care îmi spunea că a găsit numărul meu în telefonul unei fete blonde care a murit într-un accident de circulaţie şi dacă cunosc pe cineva cu aceste semnalmente. Iniţial, nu mi-am dat seama, dar apoi am realizat“, a povestit în urmă cu câţiva ani pentru Adevărul Constantin Sava,  la acea dată primarul oraşului Urziceni.

La 15 ani de la dispariţia sa, Alexandru Stoica, fratele artistei, a anunţat că va lansa un CD de colecţie în amintirea regretatei soliste.

"Până acum am reuşit să facem două ediţii ale Festivalului ”Laura Stoica”. Am reuşit să dau publicului un album ce nu fusese lansat când Laura era încă fizic printre noi, acesta se numeşte “Vino”.

În curând, împreună cu un vechi şi bun prieten Cătălin Muraru de la Roton, vom lansa un CD de colecţie cu melodii cunoscute şi mai puţin cunoscute şi difuzate. Vă las să le descoperiţi singuri.

Nu vă pot spune o dată de lansare deoarece încă nu a fost stabilită, însă sper să fie în această lună. Urmăriţi pe Facebook ”Alexandru Fundaţia Laura Stoica” şi veţi afla de acolo toate noutăţile", a declarat Alexandru Stoica intr-un interviu pentru playtech.ro

În acea seară cumplită de 9 martie 2006, Laura Stoica susţinuse un concert la Urziceni şi se întorcea la Bucureşti, la bordul unui Renault Clio, condus de logodnicul său, Cristian Mărgescu. Înainte de localitatea Sineşti, o Dacie Papuc a intrat pe contrasens şi a lovit în plin maşina celor doi.

Impactul a fost extrem de violent, Renault-ul fiind proiectat 20 de metri pe câmp. Într-o secundă, s-au stins trei vieţi. Deşi echipajele SMURD au sosit imediat la faţa locului, cei doi nu au mai putut fi salvaţi.

„Scena accidentului era incredibilă, parcă desprinsă din filme. Maşina era la câţiva zeci de metri distanţă de şosea, pe câmp, transformată într-un morman de fiare. La faţa locului au sosit, imediat, rude şi prieteni ale celor doi, care au aprins lumânări şi au rămas acolo tot timpul cât au durat cercetările de la faţa locului“, îşi reaminteşte comisarul şef Sorin Goagă, şeful Poliţiei Rutiere Ialomiţa.

Solista Teatrului din Ploieşti

Laura Stoica (numele complet Adriana Laurenţia Stoica) s-a născut la Alba Iulia, la 10 octombrie 1967. A copilărit la Târgovişte, unde s-a înscris la Şcoala Populară de Artă, ale cărei cursuri le-a absolvit în 1986, secţia canto clasic, profesor Emil Niculescu. Ulterior, a participat la toate concursurile muzicale organizate în ţară pentru tinerele talente.A participat la multe festivaluri de muzică uşoară în anii '80, primul fiind cel de la Amara, în 1987, unde a luat premiul II. Au urmat festivalurile de la Ploieşti, Buzău, Deva şi altele.

În anul 1990 era solista Teatrului din Ploieşti, când s-a prezentat la preselecţia pentru Festivalul de la Mamaia. A câştigat preselecţia şi a participat la festival, unde a câştigat Premiul cel mare, premiul I, cu piesa ''Dă, Doamne, cântec'' de Viorel Gavrilă, pe versurile lui Eugen Rotaru. Tot atunci a primit şi alte premii: Premiul de telegenie al Carului 5 al TVR, Premiul publicaţiilor ''Melos'' şi ''Adevărul'', Premiul Asociaţiei Artiştilor Profesionişti din România, Premiul Ansamblului Tineretului din Bucureşti.

În 1991, a lansat single-ul ''Un actor grăbit''

Editat în 800 de exemplare care s-au vândut în totalitate în ziua lansării, potrivit site-ului www.laurastoica.ro. Tot în 1991 a primit premiul revistei ''Pop, Rock & Show'' pentru Cea mai bună voce pop feminină a anului, iar melodia ''Un actor grăbit'', compusă de Bogdan Cristinoiu, a fost aleasă piesa anului. Laura Stoica a fost considerată de mulţi muzicieni cea mai bună voce feminină rock din ţara noastră şi una dintre cele mai puternice şi originale personalităţi ale scenei muzicale autohtone.

Pe lângă numeroasele premii obţinute, Laura Stoica a avut o bogată activitate concertistică. În perioada 1990-2005, a evoluat în peste 700 de concerte şi spectacole, pe scenele româneşti şi în străinătate. În 1995, a cântat alături de Ricchi e Poveri la Constanţa şi Galaţi, dar şi alături de Samantha Fox, la Sala Palatului din Bucureşti. A efectuat turnee în Bulgaria (1991), Israel (1997), Malta (2001), SUA (2001, 2002-2003).

 Vă mai recomandăm şi:

Cifrele testărilor COVID-19 încaieră autorităţile. „Fiecare judeţ se zbate să comunice cât mai puţin”

 

Pilonul II e şchiop de o lege esenţială: cum se plătesc pensiile private

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite