Sentinţă în cazul celui mai cumplit accident produs pe A2. Patru oameni au murit, iar 57 au fost răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accident pe A2- arhiva foto
Accident pe A2- arhiva foto

Este considerat de Poliţie ca fiind cel mai grav accident produs până acum pe Autostrada Soarelui. Patru morţi, 57 de răniţi, 30 de maşini implicate, este bilanţul acestui accident rutier. Judecătorii au dat verdictul.

Pe 5 noiembrie 2016, pe A2 (Autostrada Soarelui), la kilometrul 67, s-a produs cel mai cumplit accident din istoria acestei autostrăzi. Patru oameni au murit atunci, 57 au fost răniţi, iar 30 de maşini au fost avariate. Totul s-a întâmplat din cauza ceţii. 

Un singur şofer a fost trimis în judecată, fiind acuzat de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. După aproape 6 ani de la eveniment, magistraţii Judecătoriei Lehliu-Gară au dat verdictul în prima instanţă. Şoferul a fost condamnat la doi ani şi cinci luni de închisoare cu suspendare. 

Judecătorul a decis ca cel vinovat să plătească 1,5 milioane de euro cu titlul de daune morale părţilor civile implicate.

„Impune inculpatului să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public Slobozia, jud. Ialomiţa, sau în cadrul Centrului de Plasament numărul 3 Slobozia (DGASPC Ialomiţa), pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare”, se mai arată în decizie. 

Sentinţa poate fi atacată cu apel.

Vă recomandăm şi: 

Cinci blocuri de locuinţe pentru tineri se vor construi la Feteşti. De unde vin banii

Bărăganul raţionalizează consumul de apă. Ce oraş este vizat de această măsură

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite