Sediul Poliţiei Ţăndărei, invadat de lilieci. Cui au cerut ajutor oamenii legii

Sediul Poliţiei Ţăndărei, invadat de lilieci. Cui au cerut ajutor oamenii legii

Primii 5 lilieci capturaţi din sediul Poliţiei Ţăndărei FOTO Facebook/SOR

Activitatea Poliţiei din Ţăndărei, Ialomiţa, a fost dată peste cap de nişte mici creaturi. O colonie de lilieci a invadat imobilul în care lucrează oamenii legii. Pentru a-i captura, aceştia au cerut ajutorul Societăţii Ornitologice Române (SOR).

Ştiri pe aceeaşi temă

Specialiştii s-au deplasat de urgenţă la sediul Poliţiei şi au capturat micile animale. SOR a anunţat pe pagina de socializare a instituţiei că misiunea a fost una dificilă:

"Astăzi ne-am confruntat cu un caz dificil. O colonie de lilieci a populat Poliţia din Oraşul Ţăndărei. Aceştia au solicitat ajutor prin Poliţia Animalelor Ialomiţa, către Societatea Ornitologica Romana care mai departe a redirecţionat apelul echipei Wilderness Research and Conservation şi Fundaţia Visul Luanei. 

Când am ajuns la faţa locului, am observat animale prin toată clădirea. Acestea sunt destul de complicat de capturat fără a distruge pereţii instituţiei. Am decis să lucrăm împreună cu echipa Poliţiei pentru a captura şi reloca pe rând animalele, pe măsură ce intră în camerele instituţiei, în condiţii de siguranţă.

Primele 5 animale din specia Pipipstrellus kuhlii au ajuns astăzi la Centrul de Salvare şi Reabilitare a Animalelor Sălbatice. Acestea au fost îngrijite de echipa medicală, fiind destul de slăbite şi urmează a fi induse în hibernare artificială. Ulterior animalele vor fi eliberate în zona de provenienţă, nu înainte ca secţia de Poliţie să fie izolată cel puţin pe interior", se arată în mesajul postat zilele trecute.

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările