Ce spun culorile despre noi - explicaţiile specialiştilor: galbenul arată că suntem stresaţi, iar albastrul – nevoia de comunicare. Ce nuanţe trebuie să evităm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aparent fără nicio legătură, culorile hainelor pe care le purtăm zi de zi sunt o adevărată hartă prin care corpul uman trage un semnal de alarmă cu privire la nevoile sale. Iar specialiştii ne învaţă cum să decriptăm aceste simboluri pentru a avea o viaţă sănătoasă şi echilibrată.

Tot mai multe informaţii scot la iveală faptul că omul, în ansamblul său, este alcătuit dintr-un corp fizic şi unul energetic.

Secretul existenţei corpului energetic este dezvăluit de chakre. Conceptul chakrelor provine din medicina tradiţională indiană, care le descrie sub forma unui număr de şapte mingi energetice, fiecăreia dintre ele corespunzându-i una dintre cele şapte culori ale curcubeului. Aceste forme de reprezentare erau considerate de vracii indieni drept o poartă prin care oamenii comunicau cu mediul înconjurător. 

De la baza corpului şi până în creştetul capului, corpul energetic este alcătuit dintr-o chakră, colorată diferit. 

Astfel, în zona picioarelor şi a pelvisului se află cele două chakre responsabile pentru sexualitate, colorate în roşu şi portocaliu. În zona abdomenului, corpul nostru energetic are o chakră colorată în galben, responsabilă pentru vitalitatea şi revigorarea organismului. În zona inimii şi a pieptului, o chakră de culoare verde şi roz scoate la iveală sentimentele şi iubirea faţă de semeni, iar chakra albastră din zona gâtului ne determină să comunicăm. 

De asemenea, în zona ochilor şi sprâncenelor se află chakrele responsabile pentru intuiţie şi gândire, care sunt colorate în indigo şi violet. 

Harta culorilor

Pornind de la teoriile străvechilor medici indieni şi făcând studii aprofundate, medicul Mihail Lungu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Ialomiţa, a descoperit modul în care omul poate să comunice cu mediul înconjurător prin intermediul acestor sfere energetice. Secretul stă în culorile hainelor pe care le purtăm în viaţa de zi cu zi.

„Este foarte simplu de explicat. Corpul nostru transmite un semnal în funcţie de nevoile pe care le are. Dacă suntem obosiţi sau stresaţi înseamnă că avem nevoie de vitalitate, tocmai de aceea în ziua respectivă cu siguranţă vom purta o haină galbenă, pentru a stimula charka responsabilă cu vitalitatea şi pentru a scăpa de acea stare. De asemenea, dacă avem probleme de comunicare, purtăm o haină de culoare albastră pentru ca chakra responsabilă de această nevoie să acţioneze în conseciţă”, explică medicul Mihail Lungu. 

Terapie alternativă în spitale 

Pornind de la culorile care ne pot modifica stare de sănătate în funcţie de câmpurile energetice care transmit semnale către corpul nostru fizic, au apărut mai multe teorii prin care se intenţionează vindecarea bolnavilor internaţi în spitale, folosind această terapie alternativă. Astfel, s-ar avea în intenţie ca în secţiile unităţilor medicale cearşafurile bolnavilor şi ţinuta pe care o poartă în saloane să aibă aceeaşi culoare care să corespundă câmpului energetic afectat.

„Oamenii care au probleme digestive, de exemplu, trebuie neapărat să aibă cearşafuri galbene şi pijamale de aceeaşi culoare pentru a le stimula vitalitatea organismului. De asemenea, cardiacii trebuie să aibă în saloane cearşafuri verzi sau roz pentru a le pune inima în mişcare”, a mai explicat medicul Mihail Lungu. 

De asemenea, albul şi negrul au rolul de a ţine la distanţă energiile negative şi de a ne feri de pericole. 

Maro şi gri, cele mai periculoase culori 

Potrivit studiilor medicului Mihai Lungu, din garderoba noastră trebuie să lipsească acele haine de culoare maro şi gri. Acestea sunt considerate culorile care aduc boală şi dau o stare de rău organismului. „O haină maro sau gri purtată înseamnă că persoana respectivă este în pragul unei boli şi ar trebui să meargă la medic pentru investigaţii” a mai precizat medicul Mihail Lungu. 

Citiţi şi:

Preparatele tradiţionale de Paşte pot fi periculoase pentru sănătatea copiilor. Ce nu au voie să mănânce cei mici la Înviere

Prostituate care au schimbat cursul istoriei. Fascinanta poveste a celor mai controversate vânzătoare de plăceri

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite