Secrete naturale din farmacia strămoşilor daci: urzica vindecă durerile de articulaţii, iar mierea alungă durerile de dinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strămoşii daci foloseau puterea plantelor pentru a scăpa de boli FOTO: adevarul.ro
Strămoşii daci foloseau puterea plantelor pentru a scăpa de boli FOTO: adevarul.ro

Strămoşii noştri daci au descoperit în natură cele mai bune remedii împotriva bolilor. Ei foloseau puterea plantelor pentru a scăpa de infecţii sau afecţiuni reumatismale.

În vechea Dacie singura farmacie deschisă zi de zi era natura. Strămoşii noştri foloseau ierburile aromate, precum şi produsele apicole rezultate în urma îngrijirii stupilor de albine pentru a-şi trata o sumedenie de afecţiuni.

 Rezultatul era garantat, vestea vracilor daci ajungând până la porţile marelui Imperiu Roman. O legendă spune că împăratul Nero trimitea periodic armate în Dacia pentru a-i fi aduse ierburi aromatice, cu care să-şi trateze diferitele afecţiuni de care suferea.

Secrete din farmacia Dacilor

Principala plantă din farmacia naturală a dacilor era lumânărica. Cu ajutorul acesteia, strămoşii noştri îşi tratau afecţiunile de plămâni, planta intrând în cultura dacă drept „medicul plămânilor”. Şi astăzi fierturile din lumânărica, pe care le foloseau şi vracii daci, ajută la vindecarea răguşelii sau tusei. De asemenea, dacii făceau turte din frunzele acestei plante care ajutau la vindecarea bolilor digestive.

Banala urzică era folosită de aceiaşi străbuni daci pentru combaterea bolilor reumatismale. Era nevoie ca cel care acuza dureri articulare să îşi atingă zona dureroasă cu urzici proaspăt culese din pădure şi senzaţia se domolea repede. Mai mult fierturile din urzică erau folosite de daci pentru tonifierea organismului.

Infecţiile învinse cu miere şi propolis

Apicultori convinşi, dacii foloseau produsele apicole şi pentru tratarea bolilor. În vechea Dacie, infecţiile sau bacteriile erau învinse cu propolis sau miere. Era suficient ca un strop de tinctură de propolis picurat pe o plagă infectată să aline durerea şi să vindece.

 De asemenea, mierea era folosită ca analgezic împotriva durerilor de dinţi sau de măsele. Suferindul îşi ungea dentiţia cu miere, iar durerea dispărea imediat. Multe dintre aceste leacuri naturale sunt folosite şi astăzi şi se pot comercializa, sub diferite forme, de la farmaciile naturiste sau cele alopate.
 

Citiţi şi:

Minune dumnezeiască într-un sat din Bărăgan. O cruce din piatra de care se lipesc banii îi vrăjeşte pe credincioşi: „Ne scapă de toate greutăţile!




 

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite