Se deschide târgul «Pâinea şi Vinul» la Muzeul Agriculturii. Expoziţie de produse tradiţionale şi ateliere de copt

Se deschide târgul «Pâinea şi Vinul» la Muzeul Agriculturii. Expoziţie de produse tradiţionale şi ateliere de copt

Pâine coaptă în ţest FOTO Adevărul

În perioada 20-22 septembrie 2019, orele 11.00-18.00, la Muzeul Naţional al Agriculturii se va desfăşura, în cadrul Târgului «Pâinea şi Vinul», expoziţia şi lansarea albumului «Pâinea noastră cea de toate zilele».

Ştiri pe aceeaşi temă

 
În cadrul evenimentului, participanţii vor avea parte de un spectacol folcloric, demonstraţii practice de copt pâine la ţest şi la cuptorul tradiţional, degustări, aletier de modelat pâini rituale şi împletit spice de grâu, cât şi de posibilitatea de achiziţionare a produselor tradiţionale româneşti.
 
 „Această temă – pâinea şi vinul – a fost lansată prima dată, de către Muzeul Naţional al Agriculturii, în anul 2011, la Congresul Internaţional al muzeelor de agricultură, desfăşurat la Slobozia. Aşa că sunteţi bineveniţi la un eveniment care are, deja, tradiţie internaţională”,  spune Gheorghe Petre, manager al Muzeului Naţional al Agriculturii.
 
La prima ediţie a târgului , cei interesaţi au avut posibilitatea să aleagă dintr-o mare diversitate de produse româneşti, din toate zonele ţării (Moldova, Bucovina, Ardeal, Muntenia, Oltenia, Dobrogea) - Magiun de prune Topoloveni, Indicaţie Geografică Protejată - produs înregistrat în Uniunea Europeană; produse atestate tradiţional: legume şi fructe româneşti; carne şi produse din carne; produse de panificaţie, dulciuri şi produse dietetice; miere şi produse ale stupului; sortimente de brânzeturi din lapte de vacă, oaie, capră (renumitul Bulz cu brânză de burduf în coajă de brad din Bran); vin alb, roşu şi roze din mai multe zone ale ţării; artizanat, bijuterii.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările