Scandalul cărnii alterate se adânceşte. Tranzacţii fictive cu produse din pui în numele Avicola Slobozia

Scandalul cărnii alterate se adânceşte. Tranzacţii fictive cu produse din pui în numele Avicola Slobozia

Unitatea Avicola Slobozia a fost implicată în scandalul naţional al mafiei cărnii, anchetă cercetată de DIICOT - Structura Centrală FOTO: arhivă

În urmă cu mai bine de o lună, procurorii DIICOT – Structura Centrală au demarat o acţiune naţională de destructurare a unei reţele organizată specializată în punerea pe piaţă de produse din carne alterată şi infracţiuni economice. Raziile DIICOT au vizat şi societatea Avicola Slobozia. Administratori ai unităţii ar fi suspectaţi de infracţiuni economice, iar un angajat a fost arestat preventiv la solicitarea DIICOT.

Ştiri pe aceeaşi temă

Descinderi la sediul Avicola

În dimineaţa zilei de miercuri, 12 martie 2014, ofiţerii din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Ialomiţa au percheziţionat locuinţa administratorului Avicola SA Slobozia, precum şi sediul societăţii.

Acţiunea a vizat o amplă anchetă, demarată la nivel naţional de către DIICOT-Structura Centrală.

Potrivit informaţiilor date publicităţii la momentul percheziţiilor, acţiunea DIICOT a vizat destructurarea unei reţele specializată în comercializarea de carne de pui expirată.

Mai mult, membrii aceleiaşi reţele sînt suspectaţi că ar fi comis mai multe infracţiuni economice, printre care spălare de bani şi evaziune fiscală.

Prejudiciul depăşeşte suma de 15 milioane de euro. Implicată în această anchetă ar fi şi societatea Avicola Slobozia.

La delegarea DIICOT-Structura Centrală, sediul unităţii, precum şi locuinţa administratorului Dumitru Stănoiu au fost percheziţionate de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie.

Surse judiciare au precizat faptul că ofiţerii anticorupţie au fost delegaţi să desfăşoare aceste activităţi procedurale de către procurorii DIICOT de la Bucureşti. În urma percheziţiilor de la două locaţii ar fi fost ridicate mai multe înscrisuri oficiale.

Acuzaţii de infracţiuni economice

La o săptămţnă după izbucnirea scandalului naţional al mafiei cărnii expirate, reprezentanţii Avicola Slobozia au organizat o zi a porţilor deschise ocazie cu care au dezminţit toate informaţiile apărute în presă cu privire la calitatea îndoielnică a produselor pe care le comercializează.

A fost efectuată o vizită la sediul unităţii, iar administratorul Avicola a arătat jurnaliştilor liniile de producţie.

„Avicola Slobozia nu a avut legătură că scandalul privind carnea expirată. Noi nu importăm carne şi nu injectăm nimic în produsele noastre. Avem produse de calitate şi vreau să îi asigur pe toţi clienţii noştri că Avicola Slobozia nu comercializează carne stricată“ a declarat Dumitru Stănoiu, administratorul Avicola Slobozia în cadrul acelei întâlniri cu jurnaliştii locali.

Cu toate acestea, procurorii DIICOT au descins în locuinţa afaceristului precum şi la sediul unităţii pe care o conduce în urma unor informaţii privind comiterea de infracţiuni economice. Concret, Stăniu s-ar face vinovat de faptul că ar fi complice la o infracţiune de evaziune fiscală.

Un raport al fostei Grăzi Financiare Ialomiţa scoate la iveală faptul că Avicola Slobozia ar fi emis un număr de 600 de facturi fiscale către unităţi comerciale din Bulgaria, iar pe baza documentelor ar fi solicitat rambursare de TVA, în valoare de 3,7 milioane lei.

Documentul Gărzii Fianciare arată însă că  transportul efectiv al mărfurilor «nu a părăsit teritoriul României», fapt demonstrat şi probat prin documente şi controale executate de comisarii instituţiei, scrie publicaţia independentoline.ro.  

Deşi surse din cadrul Avicola Slobozia neagă toate aceste acuzaţii, procurorii DIICOT au solicitat Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a unui angajat din cadrul compartimentului economic al Avicola Slobozia.

Potrivit reprezentanţilor firmei, resprectivul angajat avea rolul de a intermedia relaţiile comerciale dintre Avicola şi firmele unde carnea de pui produsă la  Slobozia era exportată. 

Citeşte şi:

Mafia cărnii a ajuns şi în judeţul Ialomiţa. Avicola Slobozia şi locuinţa directorului Dumitru Stănoiu, percheziţionate la comanda DIICOT

Scandalul naţional al cărnii expirate scoasă la vânzare a ajuns şi la Slobozia. În urma percheziţiilor domiciliare pe care le-au demarat ieri, procurorii DIICOT au trecut şi pe la sediul Avicola SA şi locuinţa directorului unităţii. Există suspiciuni despre faptul că societatea este implicată în reţeaua care distribuia alimente din carne alterate.


Zeci de tone de carne şi produse din carne au fost retrase din depozitele clujene

Descinderile DIICOT au declanşat, miercuri, mai multe controale ale Protecţiei Consumatorilor. 129 de tone au fost retrase definitiv, iar alte 100 au fost oprite temporar de la comercializare, în urma controalelor la depozite din Bucureşti şi din judeţele Iaşi, Bistriţa-Năsăud şi Cluj. Joi urmează controale la supermarketuri.


FOTO VIDEO Părinţii Soranei Cîrstea, la audieri. Anchetatorii au ridicat de la firmă mai multe bunuri

Ofiţerii DGA au terminat percheziţia aproape de miezul nopţii la depozitul alimentar care aparţine părinţilor tenismenei Sorana Cîrstea, din Târgovişte. Anchetatorii cred că firma familiei Cîrstea are legătură cu dosarul cărnii instrumentat de DIICOT. După mai bine de zece ore, părinţii tenismenei  au fost duşi la audieri cu duba jandarmilor.


Vasluienii care s-au îmbolnăvit de trichineloză cu avizul veterinarilor au pierdut procesul. Nu vor primi daune!

Cei cinci vasluieni care, anul trecut, s-au îmbolnăvit de trichineloză, după ce au consumat carne de porc, avizată veterinar, nu vor primi daune morale de la autorităţile sanitar veterinare. Ei nu au putut demonstra în instanţă că s-au îmbolnăvit consumând carnea pentru care au primit aviz favorabil de la asistentul veterinar din Piaţa Traian. Oamenii aşteaptă motivarea judecătorilor pentru a face

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: