Satul celor 200 de indicatoare: primarul a început să le ascundă de teama hoţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Cosma (68 de ani) susţine că indicatoarele rutiere sunt inutile FOTO: M. Sofronie
Ion Cosma (68 de ani) susţine că indicatoarele rutiere sunt inutile FOTO: M. Sofronie

După ce vestea că deţin 200 de indicatoare rutiere a făcut înconjurul ţării, localnici din satul ialomiţean Patru Fraţi au rămas fără o parte din semnele de circulaţie. Autorităţile locale susţin faptul că le-au adunat de pe stradă de teama hoţilor şi le ţin în curtea primăriei.

Situat la marginea judeţului Ialomiţa, satul Patru Fraţi a devenit cunoscut după ce constructorii care au reabilitat drumul judeţean (DJ201A) care traversează localitatea au montat pe marginea şoselei 200 de semne de circulaţie. Indicatoarele au fost înşiruite în 2013, pe toată lungimea drumului, care măsoară 9 kilometri. Semnele rutiere au costat 200.000 de lei, iar banii au venit de la Consiliul Judeţean Slobozia.

semne rutiere slobozia

În prezent, autorităţile locale ale comunei Adâncata, de care aparţine satul Patru Fraţi, a luat decizia de aduna o parte din indicatoare pentru a le păstra în siguranţă în curtea primăriei. „Oamenii au tot vorbit că unii au încercat să le fure. Am adunat o parte din indicatoare de frica hoţilor şi le-am depozitat în curtea primăriei. Ce puteam să facem?“, declară Ionel Barbu, noul primar al comunei Adâncata. Deşi numărul mare de semne de circulaţie a creat controverse, localnicii recunoscând inutilitatea lor, edilul susţine contrariul. „Iniţiativa a fost foarte bună. Sunt multe, dar să ştiţi că sunt montate cu cap. A fost o exagerare să se spună că au fost puse de pomană“, adaugă edilul Ionel Barbu.

„Toată lumea a râs de noi“

Opinia primarului este combătută de către localnici. Oamenii susţin că din cauza celor 200 de indicatoare rutiere au ajuns de râsul lumii. „Mari bătăi de cap am avut din cauza indicatoarelor. Toată lumea a râs de noi la televizor şi prin ziare. Să le adune pe toate, să li se piardă urma, pentru că ne-am săturat să vină lumea să ne întrebe ce-i cu semnele astea“, spune revoltată Maria Ion (54 de ani), o localnică din satul Patru Fraţi.

semne rutiere slobozia

Ion Cosma (68 de ani) are lângă gard un mănunchi de semne de circulaţie, înşiruite unul, după altul. Şofer cu experienţă de 40 de ani, bărbatul susţine faptul că indicatoarele din poarta sa reprezintă cea mai mare grozăvie pe care a văzut-o vreodată. „Nu mi-am imaginat niciodată că poţi să pui atâtea semne într-un singur loc. Nici măcar nu au logică unele cu altele. Uitaţi-vă şi dumneavoastră, semnul acesta ne avertizează că este o trecere de pietoni. Unde vedeţi dumneavoastră trecerea asta? Dacă o vedeţi să ştiţi că eu o mănânc cu mămăligă azi la prânz!“, spune omul revoltat.

Numărul record de indicatoare amplasate pe o şosea a atras şi atenţia organelor de urmărire penală. În 2013, imediat după recepţia lucrărilor, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au demarat o anchetă in rem cu privire la maniera în care a fost executată reabilitarea drumului judeţean DJ 201A. Acuzaţiile aduse de procurori vizau fapte de abuz în serviciu contra intereselor publice. Cercetările nu au avansat faţă de acum patru ani.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite