S-a dat startul campaniei "10 pentru siguranţă". Copiii, instruiţi de poliţişti pentru un an şcolar fără incidente

S-a dat startul campaniei

Campania a debutat pe 7 septembrie FOTO IPJ Ialomiţa

În judeţul Ialomiţa s-a dat startul campaniei ”10 PENTRU SIGURANŢĂ”! Până pe 20 septembrie, prin toate structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, se vor desfăşura activităţi informativ-preventive ce au ca scop pregătirea elevilor, părinţilor şi profesorilor pentru un an şcolar în siguranţă, fără evenimente neplăcute.

 
Debutul campaniei a avut loc sâmbătă, 7 septembrie, în Piaţa Revoluţiei din municipiul Slobozia, unde reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, alături de cei ai Instituţiei Prefectului – Judeţul Ialomiţa,  Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Ialomiţa, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa şi Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Ialomiţa au distribuit materiale cu mesaje preventive adresate atât copiilor cât şi părinţilor. 
 
Pe timpul activităţilor au fost punctate aspecte referitoare la comportamentul elevilor în incinta instituţiilor de învăţământ şi în timpul liber, consumul de substanţe interzise, alcool sau tutun, siguranţa on-line, furtul din buzunare sau locuinţe, comportamentul în situaţii de urgenţă şi despre siguranţa rutieră.
 
Campania are ca scop creşterea gradului de informare a elevilor, părinţilor şi profesorilor în legătură cu riscurile infracţionalităţii din unităţile de învăţământ şi zonele adiacente acestora. În perioada 9 – 20 septembrie, activităţile informativ-preventive vor fi concentrate în unităţile de învăţământ de pe raza judeţului, atât în mediul rural, cât şi în mediul urban
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: