Reţinut pentru tentativă de înşelăciune. Escrocul a semnat în numele Spitalului din Slobozia contracte pentru achiziţia de camere video

Reţinut pentru tentativă de înşelăciune. Escrocul a semnat în numele Spitalului din Slobozia contracte pentru achiziţia de camere video

Suspectul a ajuns după gratii FOTO Shutterstock

Un bucureştean care a încercat să achiziţioneze în numele Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slobozia echipamente electrice şi electronice, deşi nu avea nicio calitate în acest sens a fost reţinut de poliţişti pentru tentativă de înşelăciune.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au fost sesizaţi pe 20 decembrie de către reprezentanţii spitalului  cu privire la faptul că o persoană a încercat să achiziţioneze în numele unităţii, produse electrice şi electronice în valoare de peste 22.000 de lei, fără a avea vreo calitate în acest sens. În scurt timp de la sesizare, în baza activităţilor derulate, poliţiştii au depistat persoana în cauză. Este vorba despre un bărbat de 41 de ani, din municipiul Bucureşti, faţă de care s-a luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore.
 
Se pare că acesta a semnat în numele unităţii medicale mai multe contracte privind achiziţia directă a peste 300 de camere de supraveghere video. Escrocheria a ieşit la iveală abia când oficialii instituţiei au aflat că trebuie să plătească suma de 250.000 lei pentru respectivele echipamente de securitate.
 
Bărbatul a fost introdus, sâmbătă, 23 decembrie, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al inspectoratului, fiind bănuit de comiterea infracţiunii de tentativă la înşelăciune. Cercetările au fost extinse, la data de 24 decembrie, fiind efectuate 4 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti, în baza mandatelor emise de Judecătoria Slobozia.
 
Pe parcursul efectuării percheziţiilor, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au ridicat în vederea continuării verificărilor unităţi de calcul şi înscrisuri. Cercetările sunt continuate penttru documenttarea întregii activităţi infracţionale a persoanei bănuite.
 
Vă recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările