Restricţiile la Slobozia, relaxate după câteva ore de carantină. Cum explică autorităţile această decizie

Restricţiile la Slobozia, relaxate după câteva ore de carantină. Cum explică autorităţile această decizie

Deşi municipiul Slobozia a fost plasat în carantină vineri, 15 octombrie, la câteva ore autorităţile au decis să relaxeze o parte din restricţii.

În oraşul Slobozia, după ce rata de infectare a depăşit 12 cazuri la mia de locuitori, autorităţile au hotărât că a venit momentul să ia atitudine. Astfel, CJSU Ialomiţa a decis ca, începând de vineri, în municipiul Slobozia să fie aplicate măsuri mai dure de restricţie pentru populaţie. Numai că aceleaşi autorităţi după doar câteva ore s-au răzgândit şi le-au anulat, practic le-au înlocuit cu unele mai puţin restrictive, anunţă DIGI 24.
 
Prima decizie prevedea că persoanele nevaccinate puteau merge la magazine doar până la ora 19:00, restaurantele ar fi funcţionat la o capacitate de 30% şi nimeni nu avea voie să staţioneze în localitate. Prefectul judeţului nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere, aşa că primarul oraşului a oferit o explicaţie pentru DIGI 24..
 
"Măsurile au fost corelate cu Hotărârea de guvern care reglementează setul de măsuri pe care le putem lua la nivel local. Şi înainte, cu măsurile din hotărârea anterioară, erau permise anumite activitati, dar cu o limitare mai drastică şi o diferenţiere clară între cei care sunt vaccinaţi şi cei care nu sunt vaccinaţi", a declarat pentru DIGI 24 Dragoş Soare, primarul din Slobozia.
 
Nici localnicii nu au înţeles prea mare lucru din aceste bâlbâieli. Unul dintre localnici a spus: „E prima dată când se răzgândesc cei care iau decizii? Ne-am obişnuit cu inconsecvenţa lor...”
 
În prezent, în Slobozia, sunt deschise şi piscinele. Magazinele au activitate până la ora 22.00, iar restaurantele funcţionează la o capacitate de 50%.
 
Vă mai recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările