Razie în weekend. 39 permise de conducere, reţinute de poliţişti în judeţul Ialomiţa

Razie în weekend. 39 permise de conducere, reţinute de poliţişti în judeţul Ialomiţa

Poliţia i-a sancţionat pe şoferii care au încălcat legea FOTO Adevărul

La acest sfârşit de săptămână, în perioada 10 – 12 august, poliţiştii din Ialomiţa au intervenit la peste 130 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au constatat 50 de infracţiuni şi au aplicat 620 de sancţiuni contravenţionale.

 
În perioada 10 – 12 august, oamenii legii au fost angrenaţi în 26 de acţiuni pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele drumuri naţionale şi judeţene, pentru asigurarea fluenţei traficului, combaterea excesului de viteză şi prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere. Poliţiştii au intervenit la 139 de evenimente, dintre care 118 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităţilor, au fost constatate 50 de infracţiuni, 10 persoane fiind surprinse în flagrant delict. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 620 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 188.225 de lei. În trafic, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie. Au fost reţinute 39 de permise de conducere şi au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.  
 
Prinşi băuţi la volan
 
Patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 45 ani, au fost depistaţi de către poliţiştii rutieri în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, deşi au  consumat anterior băuturi alcoolice.
 
Cei în cauză au fost testaţi alcoolscop, rezultatele indicate fiind cuprinse între 0,47 şi 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, doi dintre aceştia, doi bărbaţi de 37 şi 46 de ani, au fost conduşi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Ceilalţi doi conducători auto, doi ialomiţeni de 27 şi 41 de ani, au refuzat recoltarea de probe biologice de sânge. Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit că bărbatul de 27 de ani, din localitatea Movila, avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: