Razie pentru verificarea legalităţii transporturilor de lemne

Razie pentru verificarea legalităţii transporturilor de lemne

Poliţia a confiscat marfa tăiată ilegală FOTO Adevărul

Poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Slobozia, au acţionat ieri, 3 februarie pentru verificarea transportului şi comercializării materialului lemnos.În timpul raziei au fost depistaţi trei tineri de 20 şi 22 de ani, toţi din municipiul Slobozia, în timp ce transportau cu un atelaj hipo material lemnos.

Din verificările efectuate, s-a stabilit că aceştia nu deţineau aviz de însoţire a materialului lemnos, iar acesta ar fi fost sustras, prin tăiere, din zona pădurii Moş Toma.  Marfa a fost confiscată şi lăsată în custodia Ocolului Silvic Slobozia. Pe parcursul acţiunii poliţiştii au aplicat pentru neregulile constatate 18 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 5.000 de lei.
 
Un alt bărbat de 39 de ani, din municipiul Urziceni, a fost depistat în timp ce transporta cu o autoutilitară 1 m3 lemn de foc din specia salcâm. Poliţiştii au stabilit în urma verificărilor că în avizul de însoţire a materialului lemnos, era înscrisă cantitatea de 5 m3, iar valabilitatea acestuia era expirată.
 
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010 modificată, privind sancţionarea şi stabilirea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos transportat a fost confiscat şi lăsat în custodie Ocolului Silvic Urziceni.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: