Razie. Sancţiuni în valoare de 154.000 de lei, aplicate de poliţişti în weekend

Razie. Sancţiuni în valoare de 154.000 de lei, aplicate de poliţişti în weekend

Poliţia, cu ochii pe trafic FOTO IPJ Ialomiţa

Poliţiştii ialomiţeni au intervenit în weekend la 155 de evenimente şi au aplicat peste 500 de sancţiuni contravenţionale.În urma raziilor desfăşurate au fost constatate 37 de infracţiuni, dintre care 11 au fost contra persoanei, 16 contra patrimoniului şi 6 contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, pentru neregulile descoperite, poliţiştii au aplicat 501 sancţiuni contravenţionale în cuantum de peste 154.000 de lei. Totodată, au fost reţinute 25 permise de conducere şi au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.
 
Pe  2 noiembrie, 2 şoferi au fost depistaţi de poliţişti conducând autoturisme pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. Astfel, pe raza localităţii Colelia, un conducător auto de 64 de ani, a fost oprit în trafic şi testat alcoolscop de poliţişti, valoarea indicată de aparatul etilotest indicând 0,54 mg alcool pur în aerul expirat.
 
De asemenea, un alt şofer de 23 de ani din comuna Valea Măcrişului a fost depistat pe raza localităţii de domiciliu conducând un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice, testul efectuat cu aparatul Drager indicând o valoare de 0,74 mg alcool pur în aerul expirat. Şoferii în cauză au fost conduşi la unităţi medicale de pe raza judeţului pentru recoltarea de probe biologice.
 
Alţi 3 şoferi ialomiţeni, cu vârste cuprinse între 23 şi 45 de ani, sunt cercetaţi penal de poliţişti după ce au fost opriţi în trafic şi au refuzat atât testarea cu aparatul Drager, cât şi recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cazul a doi dintre aceştia, poliţiştii au stabilit că nu deţineau permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: