Razie pentru prevenirea infracţiunilor în şcoli. Poliţia a aplicat 31 de amenzi

Razie pentru prevenirea infracţiunilor în şcoli. Poliţia a aplicat 31 de amenzi

Lecţia de prevenire în şcoli FOTO Adevărul

Poliţiştii rutieri şi cei de ordine publică din Slobozia au desfăşurat miercuri, 19 februarie, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii infracţionalităţii în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ.

Ştiri pe aceeaşi temă

ACŢIUNE PE LINIA PREVENIRII ŞI COMBATERII INFRACŢIONALITĂŢII ÎN ŞCOLI
 
 
Cu această ocazie au fost purtate discuţii cu aproximativ 300 de elevi, punându-se în vedere atât problematica violenţei în şcoli, a delicvenţei juvenile şi victimizării minorilor, cât şi pericolele pe care le prezintă reţelele de socializare şi cum pot fi acestea evitate. 
 
Totodată, au fost expuse principalele infracţiuni care pot fi comise de către elevi sau ai căror victime pot deveni, consecinţele actelor de violenţă, a sustragerii şi distrugerii de bunuri, a absenteismului şcolar, ale anturajului, precum şi consumului de alcool şi tutun.
 
De asemenea, poliţiştii au desfăşurat în zona adiacentă unităţilor de învăţământ şi activităţi de informare a  pietonilor şi conducătorilor auto cu privire la prevenirea accidentelor de circulaţie având drept cauze traversarea neregulamentară sau neacordarea de prioritate pietonilor, în cadrul campaniei de prevenire a accidentelor rutiere „Viaţa are prioritate!”. În cadrul acţiunii au fost aplicate 31 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 11.485 de lei, au fost reţinute 2 permise de conducere şi retrase 3 certificate de înmatriculare.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: