Razie pentru prevenirea delictelor silvice. Poliţia a confiscat lemne de foc fără acte

Razie pentru prevenirea delictelor silvice. Poliţia a confiscat lemne de foc fără acte

Lemne fără acte, confiscate de poliţişti la Feteşti FOTO IPJ Ialomiţa

Zeci de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 21.000 de lei au aplicat poliţiştii din Feteşti în urma unei razii pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor cese pot comite în domeniul silviculturii.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Astfel, pe 22 ianuarie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Feteşti au desfăşurat o acţiune de prevenire şi combatere a ilegalităţilor referitoare la exploatarea, transportul, depozitarea şi comercializarea materialului lemnos, precum şi tăierea ilegală şi furturile de arbori. 
 
În cadrul activităţilor desfăşurate au fost verificate depozitele de valorificare a materialului lemnos şi punctele de lucru ale societăţilor cu acest profil de activitate. De asemenea, poliţiştii au instituit filtre rutiere pentru depistarea autovehiculelor care transportă material lemnos fără respectarea prevederilor legale, precum şi în vederea identificării şoferilor care încalcă regulile de circulaţie.
 
În urma neregulilor descoperite, au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 5 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, 3 pentru nerespectarea Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 2 la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 13 sancţiuni la regimul rutier, în valoare de peste 21.800 de lei.
 
Cu ocazia verificărilor la o societate comercială a fost identificată cantitatea de 2.65 mc, lemn de foc specia fag, în valoare de 434,6 lei, care era deţinuţă fără documente de provenienţă, aceasta fiind sancţionată contravenţional, iar cantitatea de lemne a fost confiscată şi predată Ocolului Silvic Feteşti. De asemenea, în cadrul verificărilor efetuate la un alt agent economic, a fost identificată cantitatea de 3 mc, lemn de foc specia fag, în valoare de 480 lei, care a fost valorificată fără  respectarea prevederilor legale.
 
Societatea a fost sancţionată contravenţional iar întreaga cantitate a fost confiscată contravaloric. Totodată cantitatea de 42 mc lemn foc specia fag a fost indisponibilizată în vederea stabilirii provenienţei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: