Razie pentru combaterea comerţului ilegal. Poliţia a confiscat 23 de metri cubi de lemne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia verifică toate transporturile de material lemnos FOTO IPJ Ialomiţa
Poliţia verifică toate transporturile de material lemnos FOTO IPJ Ialomiţa

Poliţişti ialomiţeni acţionează pe raza întregului judeţ pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilegal cu material lemnos provenit din tăieri ilegale. Timp de o lună au fost aplicate 22 de sancţiuni pentru contravenţii silvice şi a fost confiscată cantitatea de 23 de metri cubi de material lemnos.

În perioada 22 septembrie – 8 noiembrie, poliţiştii de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa, sprijiniţi de reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Ialomiţa, desfăşoară pe raza judeţului o amplă acţiune de prevenire şi combatere a ilegalităţilor referitoare la exploatarea, transportul, depozitarea şi comercializarea materialului lemnos, precum şi tăierea ilegală şi furturile de arbori.

În cadrul raziei sunt verificate depozitele de valorificare a materialului lemnos şi punctele de lucru ale societăţilor cu acest profil de activitate.

De asemenea, poliţiştii acţionează în filtre rutiere pentru depistarea autovehiculelor care transportă material lemnos fără respectarea prevederilor legale, precum şi în vederea identificării tăierilor fără drept de arbori din fondul forestier.

În urma neregulilor descoperite pe parcursul unei luni, au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare de peste 31000 de lei. Totodată, a fost confiscată cantitatea de 23 de metri cubi de material lemnos, respectiv cherestea şi lemn de foc.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite