Razie. Şoferi fără permis, prinşi conducând pe drumurile publice

Razie. Şoferi fără permis, prinşi conducând pe drumurile publice

Controale în trafic FOTO Adevărul

Doi bărbaţi, în vârstă de 26 şi, respectiv, 48 de ani, sunt cercetaţi de poliţiştii rutiere după ce au fost prinşi conducând fără permis.

 
 
La data de 5 septembrie, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Rurală Slobozia au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 26 de ani, din comuna Bărbuleşti, deşi avea permisul de conducere suspendat.
 
De asemenea, un bărbat de 48 de ani din municipiul Bucureşti, a fost depistat de poliţişti conducând pe raza comunei Coşereni cu o viteză peste limita maximă admisă în localitate. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul nu figurează în bazele de date ca posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.  În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale.
 
Conform legii, persoana care conduce pe drumurile publice un autovehicul fără a poseda permis de conducere, poate fi pedepsită cu închisoare de la unu la 5 ani.
 
Legea sancţionează cu pedeapsa închisorii de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, şi persoana care încredinţează cu ştiinţă un autovehicul pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care nu posedă permis de conducere sau al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: