Razie cu 40 de poliţişti. 219 autovehicule au fost oprite în trafic şi verificate

Razie cu 40 de poliţişti. 219 autovehicule au fost oprite în trafic şi verificate

Poliţia a verificat peste 200 de autovehicule FOTO IPJ Ialomiţa

Aproximativ 40 de  poliţişti de ordine publică, poliţie rutieră şi investigaţii criminale, precum şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Ialomiţa au desfăşurat o razie în municipiul Slobozia. În timpul descinderilor au fost aplicate 85 de amenzi şi confiscate 300 de kilograme de aluminiu şi 6 metri cubi de cherestea.

 
În cadrul acţiunii, poliţiştii au desfăşurat activităţi pe linie de verificare a legalităţii unor societăţi care comercializează deşeuri feroase şi neferoase şi lemn brut, precum şi pe linia respectării legislaţiei rutiere, fiind verificate 219 autovehicule şi legitimate peste 240 de persoane.
 
Pentru neregulile descoperite, au  fost aplicate 85 de sancţiuni contravenţionale a căror valoare se ridică la 15.185 de lei.  Cele mai multe amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de circulaţie, dintre care 22 pentru conducători auto care nu au purtat centura de siguranţă, 7 pentru încălcarea de către căruţaşi a normelor stabilite pentru circulaţia pe drumurile publice, precum şi 7 sancţiuni pentru exces de viteză. Totodată, au fost reţinute 8 permise de conducere şi retrase 4 certificate de înmatriculare.
 
În urma controalelor, un agent economic a fost sancţionat conform Legii 171/2010, după ce a fost depistată o diferenţă în plus între stocul scriptic şi stocul faptic, şi aplicarea unei sancţiuni complementare de confiscare a cantităţii de 5,744 mc cherestea, deţinută fără documente justificative.
 
De asemenea, alţi doi agenţi economici au fost sancţionaţi contravenţional pentru încălcarea normelor privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, fiind confiscate totodată peste 300 de kilograme de aluminiu.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: