Primele arestări după înşelăciunile telefonice prin metoda „Accidentul“

Primele arestări după înşelăciunile telefonice prin metoda „Accidentul“

Cei doi pretindeau bani grei de la victime, prin intermediul telefonului FOTO: adevarul.ro

Poliţiştii ialomiţeni şi procurorii din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Slobozia au efectuat primele reţineri în cazul înşelăciunilor telefonice prin metoda „Accidentul“. Este vorba despre doi tineri de 19 şi 26 de ani, din judeţul Brăila.

Potrivit site-ului de ştiri independentonline.ro, persoanele anchetate de poliţişti şi procurori pentru înşelăciunile telefonice sînt Ionela Avram, o tânără de 19 ani, din localitatea Mărul Roşu-Brăila, şi prietenul acesteia, Costel Marian Drăghici, de 26 ani, domiciliat în municipiul Brăila, deţinut în Penitenciarul Galaţi.

 În luna ianuarie 2013, concubinul tinerei de 19 ani a contactat telefonic o femeie, de 54 ani, din oraşul Căzăneşti, căreia i-au comunicat faptul că fiul acesteia a fost implicat într-un accident rutier. Acesta i-a solicitat femeii suma de 3950 de euro, pentru ca fiul său să nu fie tras la răspundere pentru accidentul de circulaţie pe care l-ar fi provocat...

În urma anchetei, poliţiştii au efectuat percheziţii atât în Penitenciarul Galaţi, cât şi la domiciliul tinerei de 19 ani, din judeţul Brăila, ocazie cu care au fost depistate 12 telefoane mobile, precum şi sumele de 6500 lei şi 100 euro.

 La cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, cei doi au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Magistraţii slobozeni au admis cererea, iar cei doi tineri au ajuns după gratii. Mai mult, oamenii legii au în vizor un alt deţinut din Penitenciarul Galaţi, în vîrstă de 39 ani, care ar fi participat la escrocheriile telefonice alături de cei doi inculpaţi. Ancheta este în plină desfăşurare.

„Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi pentru recuperarea prejudiciului cauzat“ a declarat procurorul Daniela Manolache, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: