Prima zi a greilor fotbalului românesc în Penitenciarul Slobozia. Au mâncat margarină alături de interlopii din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Condamnaţi la închisoare cu executare în Dosarul „Transferurilor”, fraţii Ioan şi Victor Becali, alături de Cristian Borcea, au fost aduşi la Penitenciarul Slobozia marţi la amiază. În aceeaşi închisoare îşi ispăşesc pedepsele şi cei mai temuţi interlopi din oraş.


Ioan şi Victor Becali, alături de Cristian Borcea, au părăsit Spitalul Penitenciar Poarta Albă, judeţul Constanţa, în cursul zilei de marţi, după mai bine de o lună de carantină. Comisia din cadrul unităţii le-a analizat dosarele şi a decis ca cei trei condamnaţi din dosarul „Transferurilor” să-şi ispăşească pedepsele într-o închisoare cu regim închis.

 În urma analizelor a fost ales penitenciarul de la Slobozia. Greii fotbalului românesc au ajuns la Slobozia, în cursul amiezii. Imediat cum au intrat pe poarta închisorii, aceştia au fost supuşi unui control medical şi le-au fost verificate identităţile.

image

Duba cu care greii din fotbal au ajuns la Slobozia FOTO: ziarul Independent

„Este o procedură standard care se face cu fiecare deţinut care intră pe poarta unităţii noastre” a declarat Gabriel Rusu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Slobozia.
Alături de fraţii Becali şi Borcea, în închisoarea de la Slobozia îşi ispăşesc pedepsele şi cei mai temuţi interlopi din oraş.

Este vorba despre fraţii Gheorghe şi Frusin Toma, cunoscuţi sub numele de Gigi Piticu şi Păduraru. Aceştia se află în stare de arest preventiv, după ce au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia pentru fapte de proxenetism şi acte de violenţă.

image

Frusin şi Gheorghe Toma (stânga, dreapta) interlopii închişi la Slobozia, alături de fraţii Becali şi Cristi Borcea

Tabloul interlopilor aduşi la Penitenciarul Slobozia este completat de Sergiu Băhăian. Acesta a fost condamnat la peste 10 ani de închisoare pentru infracţiuni economice şi crime în stil mafiot.

Din Ordinul lui Băhăian, opt oameni au fost îngropaţi de vii sau aruncaţi în canalul Dunăre – Marea Neagră, judeţul Constanţa.

Victimele erau afaceriştii de carton puşi în fruntea firmelor fantome prin intermediul cărora Băhăian a comis infracţiunile economice.

image

Mafiotul Sergiu Băhăian

Tot coleg de puşcărie cu greii fotbalului românesc este şi afaceristul ialomiţean Paul Toma. Denumit şi Elodia de Ialomiţa, Toma a reuşit să fraudeze statul român cu suma de un milion de euro, după care  dispărut fără urmă.

După cinci ani de căutări, el a fost descoperit în vara anului trecut într-un mic sat de pe teritoriul Spaniei. Extrădat de autorităţile spaniole, Paul Toma a ajuns la Slobozia şi a fost condamnat de judecătorii Tribunalului Ialomiţa pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată.

Celulă cu televizor şi baie

Faţă de ceilalţi puşcăriaşi, reprezentanţii Penitenciarului Slobozia au încercat să le ofere greilor fotbalului românesc condiţii mai bune.

Astfel, ei au fost închişi toţi trei într-o celulă cu patru locuri, amenajată şi curăţată cu câteva zile înainte de a ajunge la Slobozia. Surse din cadrul închisorii au precizat faptul că celula în care stau acum fraţii Becali şi Cristian Borcea a fost proaspăt văruită şi are paturi noi.

Mai mult, camera de detenţie a greilor din fotbal dispune de televizor şi o mini-baie dotată cu grup sanitar, chiuvetă şi duş. În ceea ce priveşte regimul de hrană, toţi cei trei condamnaţi au mâncat aceeaşi mâncare pe care o primesc toţi deţinuţii închişi la Slobozia.

Astfel, la micul dejun fraţilor Becali şi lui Cristian Borcea le-a fost oferită câte o cană de ceai şi marmeladă cu margarină. Prânzul a fost ceva mai bogat şi a constat într-o porţie de supă cu pui şi mazăre cu carne.

Cina a fost alcătuită din spaghete cu sos de roşii. „Avem 10 meniuri diferite pentru 10 zile, care se repetă în fiecare lună. Mâncarea este foarte bună” a adăugat Gabriel Rusu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Slobozia. Hrana celor trei vipuri din sportul românesc costă 10,27 de lei pe zi.

Mai mult decât atât, condamnaţii din dosarul „Transferurilor” aduşi la Slobozia au dreptul la trei vizite pe lună. Oficialii închisorii au precizat şi faptul că peste 10 luni, dacă vor avea o conduită nepătată, Ion şi Victor Becali, precum şi Cristian Borcea ar putea beneficia de un regim de detenţie mai blând.

Statul plăteşte zilnic 45.000 de lei pentru deţinuţii de la Slobozia

În momentul de faţă, la Penitenciarul Slobozia se află încarceraţi 600 de deţinuţi. Pentru întreţinerea acestora, statul plăteşte, în medie, pe zi, suma de 45.000 de lei pentru hrană şi întreţinere.

Un calcul simplu arată faptul că pentru un singur deţinut încarcerat la Slobozia se cheltuie suma de 75 de lei.  Ce mai mare parte din această sumă, în cuantum de 57 de lei, reprezintă plata paznicilor.

Mai mult, în cursul anului trecut, celulele Penitenciarului Slobozia au fost percheziţionate de procurorii Parchetului Turu Măgurele şi cei ai DIICOT. Anchetatorii descoperind zeci de telefoane mobile pe care deţinuţii le foloseau, în mod ilegal.
 

Citiţi şi:

Penitenciarul din Slobozia, noua casă pentru fraţii Becali şi Cristi Borcea

Angajaţii penitenciarului din Ialomiţa au început să se pregătească de ieri: s-a făcut curat în celule şi s-au pus aşternuturi noi, spun surse din cadrul instituţiei.


De ce fostul internaţional Gheorghe Popescu a primit cea mai mică pedeapsă în dosarul „Transferurilor”

În motivarea sentinţei pe care au pronunţat-o în dosarul „Transferurilor“, magistraţii Curţii de Apel arată că fostul internaţional Gheorghe Popescu putea primi o pedeapsă mai dură, dar că a beneficiat de circumstanţe atenuante datorită carierei sale sportive de excepţie, şi pentru că a fost atras în activitatea infracţională de Ioan Becali.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite