Prefectul din Ialomiţa cere demiterea şefilor Poliţiei şi ai Jandarmeriei. Ce reproşuri li se aduc în cazul Bărbuleşti şi Ţăndărei

Prefectul din Ialomiţa cere demiterea şefilor Poliţiei şi ai Jandarmeriei. Ce reproşuri li se aduc în cazul Bărbuleşti şi Ţăndărei

FOTO Mediafax/Alexandru Dobre

Prefectul judeţului Ialomiţa, Toniţa Manea, a solicitat conducerii Ministerului Afacerilor Interne, demiterea şefilor Poliţiei şi ai Jandarmeriei pentru neimplicare în gestionarea măsurilor de limitare a răspândirii infecţiei cu COVID-19 în localităţile Bărbuleşti şi Ţăndărei.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Conform independentonline.ro, este vorba despre comisarul şef Cristian Ivan şi locotenent-colonelul Marius Costel Dobre, şefii Poliţiei Judeţene şi ai Jandarmeriei din judeţul Ialomiţa. Prefectul Toniţa Manea susţine că cei doi au refuzat implicarea în gestionarea măsurilor anti Covid-19 la nivelul localităţilor Ţăndărei şi Bărbuleşti pe perioada stării de urgenţă.
 
"Astfel, au fost dispuse măsuri prin care şeful IPJ Ialomiţa şi IJJ Ialomiţa urmau sa aibă responsabilităţi directe în monitorizarea şi gestionarea problematicii deosebite privind răspândirea virusului Covid-19 pe raza celor două localităţi mai sus-amintite. Am luat act cu surprindere de refuzul implicării directe a conducerii celor două instituţii (...), aceştia refuzând coordonarea directă şi nemijlocită şi pasând responsabilitatea la nivelul de comandă inferior. Această atitudine de insubordonare, de iresponsabilitate faţă de atribuţiile şi competenţele ce decurg din conducerea directă a unor misiuni, mă îndreptăţesc să solicit demiterea din funcţie atât a şefului IPJ Ialomiţa, cât şi a şefului IJJ Ialomiţa. (...) Nu pot accepta refuzul neimplicării la nivel de conducere a şefului Poliţiei Judeţene şi a şefului Jandarmeriei, mai ales atunci când în discuţie sunt măsuri de diminuare a răspândirii virusului pe raza celor două localităţi, deci când vorbim de vieţi omeneşti" precizează Toniţa Manea. 
 
În adresa remisă ministrului Vela se reaminteşte faptul că lipsa implicării forţelor de ordine la nivelul localităţii Ţăndărei a obligat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa să solicite intrarea în carantină a oraşului pentru 40 de zile. În cazul localităţii Bărbuleşti, aceeaşi atitudine a generat creşterea exponenţială a numărului de contaminaţi în comună, dar şi transmiterea virusului în oraşele Urziceni şi chiar Buzău.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: