Poveştile cutremurătoare ale tragediilor civile care au marcat istoria omenirii: mii de oameni au murit din cauza nebuniei sau a neglijenţii altora

Poveştile cutremurătoare ale tragediilor civile care au marcat istoria omenirii: mii de oameni au murit din cauza nebuniei sau a neglijenţii altora

În ultimul secol, omenirea a fost marcată de o serie de tragedii care au făcut ca mii de vieţi să dispară într-o fracţiune de secundă. Multe dintre aceste evenimente nefericite surprind şi astăzi din cauza amplorii lor.

Cel mai mare accident naval care a intrat în istorie s-a petrecut pe 10 aprilie 1912, în apele Oceanului Atlantic. Este vorba despre scufundarea pachebotului Titanic, considerat la vremea aceea cel mai mare şi cel mai sigur vapor din lume. Titanicul părăsise portul Southampton, Anglia, cu destinaţia New York, iar la trei zile de la expediţie s-a ciocnit violent de un aisberg şi s-a scufundat. În tragedia de pe Titanic au murit 1514 persoane, din cele 2228 aflate la bord.
 
Numărul mare de victime a fost provocat şi din cauza bărcilor de salvare prea puţine. Practic acestea puteau transporta doar 1117 supravieţuitori, în cazul unui naufragiu. În urma accidentului de pe Titanic, legislaţia mondială în ceea ce priveşte siguranţa navelor maritime s-a schimbat radical, fiind impuse noi reglementări.
 
 
Prăbuşirea World Trade Center 
 
Atacurile din 11 septembrie 2001 asupra Turnurilor Gemene ale complexului World Trade Center din New York, SUA, reprezintă de asemenea una dintre tragediile care au marcat istoria întregii lumi. Patru avioane încărcate cu pasageri au fost deturnate de teroriştii Al – Qaeda, două dintre ele fiind  prăbuşite în Turnurile Gemene. Bilanţul accidentului a fost de 2993 de morţi. Evenimentul a schimbat radical politica mondială în ceea ce priveşte lupta împotriva terorismului. Practic, din acel moment SUA şi statele sale aliate au început un război imens împotriva reţelelor teroriste, în special din zona Orientului Mijlociu. 
 

 
 
Tsunami în Indonezia
 
A doua zi de Crăciun a anului 2004 a făcut ca 120.000 de persoane să fie ucise de un imens val tsunami, petrecut în Indonezia. Totul din cauza unui seism submarin, de 9,0 grade pe scara Richter, petrecut în adâncurile Oceanului Indian. Valurile foarte înalte au măturat practic aproape toată zona costieră din regiunea Indoneziei. 
 
 
Zbor fatidic 
 
Pe data de 8 martie 2014, un avion al companiei Malaysia Airlines a dispărut după radare la două ore după ce decolase de pe aeroportul din Kuala Lumpur. La bordul avionului se aflau 239 de persoane, împreună cu echipajul, care doreau să ajungă la Beijing. Se pare că avionul ar fi căzut în Oceanul  Indian, însă tot mai multe voci susţin faptul că accidentul aviatic ar fi fost provocat intenţionat.  
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: